12 τρόποι για να κάνεις το πρωινό ξύπνημα ευχάριστο

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 12:19

12 τρόποι για να κάνεις το πρωινό ξύπνημα ευχάριστο

Σιχαινόμαστε το πρωινό ξύπνημα, μας μοιάζει σαν την πιο δύσκολη αγγαρεία. Όμως μπορείς να το αλλάξεις αυτό.

 

Ακούς το ξυπνητήρι και θες να αρχίσεις να το βαράς μέχρι να σπάσει. Μέχρι να πας στην τουαλέτα να βάλεις λίγο νερό στο πρόσωπο σου είσαι σαν ζαλισμένο ζόμπι. Μέχρι να πας στη δουλειά και όταν φτάσεις εκεί είσαι σαν την Μεγάλη Παρασκευή.

Αυτό να ξέρεις δεν βοηθάει αν δεν κάνεις κάτι να το αλλάξεις. Πρέπει να βελτιώσεις την πρωινή μιζέρια, να την κάνεις πιο ευχάριστη για να περνάς την μέρα σου υπέροχα.

Εμείς σου βρήκαμε 12 τρόπους να κάνεις όσο μπορείς πιο ευχάριστο το πρωινό σου ξύπνημα.

1. Μην αρχίσεις να εργάζεσαι νωρίς
 

Και τι εννοώ; Για να μην παρεξηγηθούμε δεν εννοώ να πας την δουλειά σου και να αράζεις. Αλλά να μην απαντάς σε τηλέφωνα και μαιλ από το πρωί μόλις ξυπνήσεις. Ή απλά απαντάς και λες θα σας πάρω όταν είμαι στο γραφείο. Δεν χρειάζεται να εργάζεσαι μόλις ανοίξει το μάτι σου.

2. Άκουσε ευχάριστα τραγούδια στη διαδρομή σου για τη δουλειά

Κατέβασε λοιπόν ήρεμα και ευχάριστα τραγούδια για να γίνει η διαδρομή σου πιο χαρούμενη. Να δεις πως θα αλλάξει η διάθεση σου.

3. Διάβασε το βιβλίο σου

Πάρε ένα ευχάριστο βιβλίο που να χαίρεσαι όταν το διαβάζεις και απόλαυσε τη διαδρομή σου.

4. Μοιράσου την διαδρομή σου με ένα φίλο

Αν είναι βολικό και εφικτό κάνε την πρωινή σου διαδρομή με ένα φίλο, να ανταλλάξεις δύο κουβέντες και θα δεις θα αισθανθείς καλύτερα εάν είσαι με ένα άτομο που αγαπάς.

5. Περπάτησε όσο πιο πολύ μπορείς

Αν δεν μπορείς να κάνεις όλη τη διαδρομή με τα πόδια σου, κατέβα έστω στις δύο προηγούμενες στάσεις για να κάνεις την πρωινή σου βόλτα. Αν φοβάσαι πως θα καθυστερήσεις στο γραφείο βάλε το ξυπνητήρι σου να χτυπήσει δέκα λεπτά πιο νωρίς δεν θα σου στοιχίσει κάτι. Ειδικά αν ο καιρός έξω σου αρέσει θα σε βοηθήσει πολύ να ξυπνήσεις όμορφα.

6. Διάβασε τα νέα της ημέρας

Είτε αυτά αφορούν πολιτικά νέα είτε νέα διασήμων. Όποιο γούστο και να έχει ο καθένας, να διαβάζει αυτά που θα τον κάνουν να νιώσει πιο ενημερωμένος. Αν δε θες πάλι να αγοράσεις εφημερίδα ή περιοδικό είναι απλό μπες στο Ladylike.gr. Εκεί ξέρουν να σου φτιάχνουν την μέρα.

7. Φόρεσε άνετα παπούτσια

Μην φοράς τα αγαπημένα σου και άβολα παπούτσια απλά και μόνο για να είσαι στιλάτη. Φόρεσε άνετα παπούτσια για να νιώθεις καλύτερα.

8. Κόψε ή αγόρασε λουλούδια στον εαυτό σου

"Δεν έχω κήπο". Είναι η πρώτη φράση που θα ακούσω από το στόμα σου. Φίλη μου μπορείς να αγοράσεις μια μικρή γλάστρα δεν στοιχίζει τίποτα και δεν είναι κόπος να την ποτίζεις 4 φορές την εβδομάδα.

9. Δοκίμασε ένα διαφορετικό ρόφημα

Αν και σου φαίνεται κάτι πολύ μικρο, θα δεις η πρωινή σου ρουτίνα θα αλλάξει. "Σήμερα το πρωί στη δουλειά πήρε φρέσκο χυμό αντί καφέ" Σίγουρα αυτό θα μεταφέρεις στην κολλητή σου και μόνο που θα το αναφέρεις αλλάζει.

10. Φλέρταρε ή αντάλλαξε ματιές με κάποιον στο μετρό ή το λεωφορείο

Δεν είναι κακό να ανταλλάξεις δύο ανθρώπινα βλέμματα. Θα σε κάνει να νιώσεις χαρούμενη.

11. Πάρε ένα φίλο τηλέφωνο ή αντάλλαξε δυο μηνύματα με κάποιον που σου λείπει

Θέλεις και εξήγηση γιατί αυτό θα αλλάξει την ρουτίνα σου και θα σε κάνει πιο χαρούμενη;

12. Πήγαινε για πρωινό με φίλους

Αν δεν μπορείς να το κάνεις καθημερινά προγραμμάτισε το για μια φορά την εβδομάδα ή έστω τον μήνα. Όχι το χρόνο, μην το παρακάνουμε.

ladylike.gr




00 inkefalonia general ad 300X250