Άνδρας: Πώς η σχέση με τη μαμά επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 13:59

Άνδρας: Πώς η σχέση με τη μαμά επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή

Τα προβλήματα στύσης ενός άντρα μπορεί να σχετίζονται με .. τη μητέρα του ! Αλλά επίσης και με το πόσο εύκολα μπορούν να ερωτευτούν μια γυναίκα. Αυτά μας παρουσιάζει μια ανατρεπτική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Sexual Medicine». Συμμετείχαν 960  ετεροφυλόφιλοι άνδρες, ηλικίας 15 έως 88 ετών, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τη σεξουαλική ζωή τους και τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη διάρκεια του σεξ.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Charles, στην Πράγα ρώτησαν αυτούς τους άνδρες πότε ερωτεύτηκαν για πρώτη φορά αλλά και ποια ήταν η σχέση που είχαν με τη μαμά τους.  Τι διαπίστωσαν; Ότι οι άνδρες που είχαν κακή σχέση με τη μητέρα άργησαν να ερωτευτούν. Από την άλλη οι άντρες που είχαν ερωτευτεί για πρώτη φορά νωρίς στη ζωή τους είχαν καλύτερη βαθμολογία σε ειδικά ερωτηματολόγια στυτικής λειτουργίας σε σύγκριση με όσους είχαν αργήσει να ερωτευθούν. Οι άνδρες που ερωτεύτηκαν πρώτη φορά σε μεγάλη ηλικία είχαν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν πρόωρη εκσπερμάτιση ή/και στυτική δυσλειτουργία.

Τι συνέβη όμως με τους άνδρες που δήλωσαν ότι δεν είχαν ερωτευτεί αληθινά ποτέ ή ερωτεύονταν σπάνια;

Οι άνδρες αυτοί είχαν τις περισσότερες πιθανότητες απ' όλους να αντιμετωπίζουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας και να παρουσιάζουν πρόωρη εκσπερμάτωση.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Charles ανέφεραν ότι τα ευρήματά τους είχαν σαν σκοπό να υποστηρίξουν το πώς οι οικογενειακές σχέσεις μπορεί να επηρεάσουν τους άνδρες όχι μόνο σε μικρή ηλικία αλλά και στην μετέπειτα ενήλικη ζωή και στην επαφή τους με το άλλο φύλο και στην σεξουαλική τους ζωή. Τόνισαν δε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δεν μπορούν να θεωρηθούν οριστικά αλλά είναι ενδεικτικά κάποιων σημαντικών τάσεων. 

Πηγή: Ξένος Τύπος




00 inkefalonia general ad 300X250