Κακή διατροφή, άγχος: οι κύριες αιτίες για την ακμή των ενηλίκων

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015 22:43

Κακή διατροφή, άγχος: οι κύριες αιτίες για την ακμή των ενηλίκων

Η κακή διατροφή, το άγχος και η ρύπανση έχουν προκαλέσει 200% αύξηση στην ακμή των ενηλίκων, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη. Η ακμή συνήθως συνδέεται με τους εφήβους, αλλά η σύγχρονη ζωή έχει οδηγήσει σε μια αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των ενηλίκων.

Μια έρευνα σε 92 ιδιωτικές κλινικές δερματολογίας αποκάλυψε μια αύξηση 214% σε ενήλικες που ζητούν θεραπεία για την ακμή, με περισσότερους από έναν στους 3 πάσχοντες, να είναι άνω των 35 ετών. Επιπλέον, το 9% των ασθενών ήταν άνω των 55 ετών, καταρρίπτοντας το μύθο ότι τα σπυράκια είναι ένα πρόβλημα που μαστίζει μόνο τους εφήβους.

Περισσότεροι από ένας στους τέσσερις (27%) δερματολόγους που συμμετείχαν στην έρευνα WhatClinic.com, είπε ότι το στρες, σε συνδυασμό με τις ορμόνες, είναι η κύρια αιτία της ακμής των ενηλίκων. Αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της ακμής, όπως τα αυξημένα επίπεδα της ρύπανσης και η κακή διατροφή πλούσια σε λιπαρές τροφές και ζαχαρούχα σνακ, τόνισαν οι επιστήμονες.

Οι γυναίκες αποτελούν την πλειοψηφία των ασθενών, σύμφωνα με το 84% των ειδικών που συμμετείχαν στην έρευνα.

Η κύρια θεραπεία κατά της ακμής και για την απομάκρυνση των ουλών είναι η δερμοαπόξεση, η οποία περιλαμβάνει την αφαίρεση της ανώτερης στοιβάδας του δέρματος με μια συρμάτινη βούρτσα ή με την χρήση λέιζερ σε πληγείσες περιοχές. Τα χημικά πίλινγκ και ο βελονισμός όπου μικροσκοπικές βελόνες διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου κάτω από το δέρμα, γίνονται επίσης δημοφιλή τα τελευταία χρόνια.

«Παλαιότερα όσοι είχαν ακμή ήταν καταδικασμένοι να ζουν με τα σημάδια, αλλά τώρα τα σημάδια μπορεί να μειωθούν σημαντικά ή ακόμη και να εξαλειφθούν", ανέφεραν οι ειδικοί προσθέτοντας ότι "τα λέιζερ που συχνά χρησιμοποιούνται για να μειωθούν τα σημάδια, ενέχουν σοβαρούς κινδύνους, και θα πρέπει να εκτελούνται μόνο από εξειδικευμένους επαγγελματίες υπό την κατάλληλη επίβλεψη".

Πηγή: news.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250