17 πράγματα που πρέπει να έχει κάνει μαζί ένα ζευγάρι, πριν αποφασίσει να παντρευτεί

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Απριλίου 2015 13:08

17 πράγματα που πρέπει να έχει κάνει μαζί ένα ζευγάρι, πριν αποφασίσει να παντρευτεί

Η απόφαση του γάμου είναι μια από τις δυσκολότερες που καλείτε να πάρει ένας άνθρωπος στη ζωή του. Μπορεί να υπάρχει, πάντα, και το διαζύγιο, ωστόσο είναι μια απόφαση που πάντα συνοδεύει τον άνθρωπο που τη λαμβάνει.


Και αυτό γιατί όταν τη λαμβάνει κανείς θα πρέπει να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι θα ζήσει με τον άλλον άνθρωπο το υπόλοιπο της ζωής του και θα μοιραστεί μαζί του τα πάντα.

Η metro, περιγράφει τα 17 πράγματα που πρέπει να έχει κάνει μαζί ένα ζευγάρι προτού ανέβει μαζί τα σκαλιά της εκκλησίας. Για να έχει μικρότερες πιθανότητες το επόμενο βήμα να είναι πετυχημένο και να μην οδηγήσει στο γραφείο του δικηγόρου και στα δικαστήρια.

Να έχουν ένα μεγάλο καβγά

Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από ένα μεγάλο καβγά. Και αυτό γιατί μέσα από αυτούς μαθαίνει κανείς πώς να χειρίζετε τον άλλον. Αν ένας από τους δυο δεν μπορεί να τους χειριστεί, τότε ο γάμος δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει. Επιπλέον οι μεγάλοι καβγάδες κάνουν τις σχέσεις ισχυρότερες.

Να έχει γνωρίσει ο ένας τους γονείς του άλλου

Και αυτό γιατί ο κάθε άνθρωπος «κουβαλά» πάντα τους γονείς του. Αποτελούν μέρος της ζωής του καθενός και είναι πολύ σημαντικό ο ένας να τα πηγαίνει καλά με τους γονείς του άλλου.

Να έχουν ένα κατοικίδιο μαζί

Ο γάμος σημαίνει ότι κάποια μέρα, σύντομα ή αργά δεν έχει σημασία, θα δημιουργηθεί και οικογένεια. Το ζευγάρι μπορεί να θελήσει, δηλαδή, κάποια στιγμή να κάνει και παιδιά. Το κατοικίδιο είναι μια... εξάσκηση. Και αυτό γιατί αν το ζευγάρι διαφωνεί για το πού θα κοιμηθεί η γάτα ή ο σκύλος και το τι θα φάει, φανταστείτε το τι θα γίνει όταν θα κληθεί να μεγαλώσει μαζί ένα παιδί.

Να έχει γνωρίσει ο ένας τους φίλους του άλλου

Οταν κάποιος έχει προβλήματα στη σχέση του το πιθανότερο είναι ότι θα συζητήσει με τους κολλητούς του. Καλό είναι λοιπόν ο ένας να έχει κερδίσει την εύνοια, να έχει δώσει μια σωστή εικόνα στους φίλους του άλλου.

Να έχει ζήσει μαζί κάτω από οικονομική πίεση

Τα οικονομικά προβλήματα αποτελούν την πρώτη αιτία διαζυγίου. Πρέπει ένα ζευγάρι να ξέρει να τα διαχειριστεί όχι ο καθένας μόνος του, αλλά μαζί. Αν έχει ζήσει, λοιπόν, μια τέτοια κατάσταση πριν το γάμο, θα μπορέσει να δει πως την αντιμετωπίζει το έταιρο ήμισυ.

Να ξέρει ο ένας τις κακές συνήθειες του άλλου

Δεν υπάρχει λόγος ο ένας να προσποιείται στον άλλο κάτι που δεν είναι. Οι σύντροφοι πρέπει πριν παντρευτούν να έχουν διαπιστώσει ότι ο άλλος τους αγαπά για αυτό που πραγματικά είναι και όχι για κάτι που δεν είναι. Εάν ο ένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το ροχαλητό του άλλου, τότε σε βάθος χρόνου πραγματικά αυτό θα είναι πρόβλημα.

Να έχουν πει ο ένας στον άλλον όλη την αλήθεια για το παρελθόν τους

Ο γάμος δεν πρέπει να έχει μυστικά.

Να έχουν βγει για διασκέδαση μόνοι τους

Είναι κάτι σαν άσκηση. Αν στο «απόψε θα βγω με τους/τις φίλους/ες μου» ο άλλος/η αντιδρά, σημαίνει ότι δεν υπάρχει κατανόηση και ότι υπάρχει ζήλια και ανασφάλεια.

Να έχει ζητήσει ο ένας στον άλλον συγνώμη για κάτι

Και οι δυο θα πρέπει να γνωρίζουν το τι θα πει συγνώμη. Ετσι κερδίζεται και ο σεβασμός.

Να έχουν διαφωνήσει και να έχουν εμμείνει στις θέσεις τους

Θα πρέπει να έχει δείξει ο ένας στον άλλον ότι έχει τις δικές του απόψεις, που δεν αλλάζουν επειδή είναι διαφορετικές από του άλλου. Είναι και πάλι θέμα σεβασμού.

Να καταλαβαίνει ο ένας τους στόχους ζωής του άλλου

Αν δεν τους γνωρίζει θα πρέπει να ρωτήσει να μάθει για αυτούς. Ο γάμος αν και περιλαμβάνει θυσίες και από τις δυο πλευρές, δεν συνεπάγεται και το θάψιμο ονείρων.

Να έχουν συζητήσει τα ονόματα των παιδιών τους

Ολοι ξέρουν ότι αν δεν υπάρχει συμφωνία σε αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο... διαζύγιο.

Να έχουν πάει μαζί στο σούπερ μάρκετ

Είναι μια αγχωτική εμπειρία και θα πρέπει το ζευγάρι να γνωρίζει ότι μπορεί να την περνά μαζί.

Να έχουν εξερευνήσει μαζί τη σeξουαλικότητά τους

Το σeξ είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο γάμο. Αν ένα ζευγάρι δεν ταιριάζει σεξουαλικά απλά δεν έχει μέλλον.

Να έχουν πάει διακοπές μαζί

Η δυσκολία του σχεδιασμού των κοινών διακοπών είναι ίδια με αυτή του γάμου. Και όπως και οι διακοπές μπορούν να μετατραπούν σε εφιάλτη έτσι μπορεί να γίνει και με το γάμο.

Μπορεί να είναι ρομαντικές αλλά μπορεί να γίνουν και αγιωτικές. Είναι ένα καλό τεστ για το γάμο.

Να έχουν ζήσει μαζί

Οχι απαραίτητα καθημερινά, αλλά τουλάχιστον κάποια σαββατοκύριακα. Μέσω της συγκατοίκησης και μόνο μπορεί να γνωρίσει πραγματικά ο ένας τον άλλον.

Να γνωρίζει ο ένας την άποψη του άλλου για το διαζύγιο

Ετσι, για παν ενδεχόμενο.


 E-Radio.gr Daily



00 inkefalonia general ad 300X250