Εύκολη μακαρονάδα φούρνου με μπέικον και τυριά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 13:04

Εύκολη μακαρονάδα φούρνου με μπέικον και τυριά

Πανεύκολη μακαρονάδα, ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά και είναι εγγύηση για ένα απλό και λαχταριστό γεύμα!!!



Υλικά 
  • 500 γρ. σπαγγέτι Νο. 10
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 8 φέτες μπέικον κομμένες σε φέτες
  • 4 αβγά χτυπημένα
  • 1 κρέμα γάλακτος [200 ml]
  • λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι
  Εκτέλεση
 
  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, αρκετά αλ τέντε, τα σουρώνετε τα λαδώνετε και τα στραγγίζετε.
  2. Σοτάρετε στο βούτυρο το μπέϊκον σε αντικολλητικό τηγάνι για 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. 
  3. Ρίχνετε τα ζυμαρικά σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ, προσθέτετε το μπέϊκον, τα ντοματάκια, τα μισά τριμμένα τυριά και το βασιλικό. Ανακατεύετε καλά και δοκιμάζετε το αλάτι. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο επιπλέον.
  4. Σε  μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη κρέμα γάλακτος, περιχύνετε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζετε καλά με τα υπόλοιπα τυριά.
  5. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 30 περίπου λεπτά. Ξεσκεπάζετε το πυρέξ και ψήνετε για άλλα 10′-15′ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα τυριά. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό με τα τυριά λιωμένα αμέσως μόλις το βγάλετε από το φούρνο.
sintayes.gr


Φόρτωση…

Φόρτωση…


Σχολιάστε