Μπριζόλα Wagyu Kobe, τιμή: 115 ευρώ. Πόσο;;;

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 12:33

Μπριζόλα Wagyu Kobe, τιμή: 115 ευρώ. Πόσο;;;

Αξίζει να γευτεί κάποιος μια μπριζόλα σε αυτή την τιμή;

Για όσους αγαπούν το καλό και χρήσιμο κρέας μια πανάκριβη κατάχρηση αξίζει τον κόπο: το κρέας kobe που ανακάλυψαν οι πανούργοι Ιάπωνες και έχει κατακτήσει τον πλανήτη.
Στην Ιαπωνία λοιπόν σε καλά εστιατόρια θα βρείτε ένα κομμάτι μοσχαρίσιας μπριζόλας με την ονομασία Wagyu («Wa» σημαίνει Ιαπωνικό και «gyu» σημαίνει βόδι). Το μοσχαρίσιο αυτό κρέας θα το βρείτε με ονοματεπώνυμο, ανάλογα με την περιοχή που εκτρέφεται με πιο δημοφιλές αυτό της περιοχής Kobe, που μεγαλώνει αποκλειστικά στο νομό Hyogo και θεωρείται ο «βασιλιάς του κρέατος»! Τα χαρακτηριστικά αυτού του κρέατος? Είναι απίστευτα μαλακό, λιπαρό και κατά γενική ομολογία όσων τυχερών το έχουν γευτεί πεντανόστιμο.
Το μυστικό της επιτυχίας του είναι οι συνθήκες ανατροφής των ζώων και τα γονίδιά τους…

Πιο συγκεκριμένα, τα βοοειδή αυτά μεγαλώνουν καλύτερα από πολλούς ανθρώπους στην υφήλιο, αφού τρώνε υψηλής ποιότητας γρασίδι, πίνουν μπύρα ή σάκε ανάλογα με την περιοχή για να τους ανοίγει η όρεξη και οι κτηνοτρόφοι τους κάνουν μασάζ για να αποφύγουν τις μυϊκές κράμπες και να κρατήσουν το κρέας τους μαλακό.
Επιπλέον, λόγω γενετικής κατασκευής το κρέας τους περιέχει υψηλότερο ποσοστό σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα από ένα τυπικό μοσχαρίσιο κρέας, ενώ οι αυξημένες ραβδώσεις λίπους με μαρμαρική υψή, που έχουν, αυξάνει την αναλογία των μονοακόρεστων λιπαρών σε σχέση με αυτών των κορεσμένων.

Το κρέας αυτό ή τουλάχιστον μία πολύ κοντινή εκδοχή του, μπορείτε να το γευτείτε και στην Μεγάλη Βρετανία ή στην Αμερική αφού όπως ήταν λογικό οι Αμερικάνοι εισήγαγαν βοοειδή αυτής της ράτσας από την Ιαπωνία και αναπαρήγαγαν τις συνθήκες ανατροφής τους στις δικές τους φάρμες. Η διαφορά είναι ότι τα Αμερικάνικα μοσχάρια απαγορεύεται να ονομάζονται Kobe γι’ αυτό και θα πρέπει να τα αναζητήσετε σαν Kobe-style.
Οι τιμές; Στο Τόκιο, στο εστιατόριο Aragawa μία μικρή μπριζόλα Kobe των 225 γρ. θα σας στοιχίζει $258, ενώ το εστιατόριο Craftsteak της Νέας Υόρκης δέχεται παραγγελίες από μεγάλες παρέες για το “103” Wagyu rib-eye, το οποίο έρχεται σε ποσότητα 9 κιλών και κοστίζει $2.800.

Το μοσχαράκι πίνει την μπύρα του:

Το μοσχαράκι απολαμβάνει το μασάζ του:

Βρετανός κτηνοτρόφος ποτίζει μπύρα τα μοσχάρια του:

Στην Αθήνα, αυθεντικό kobe πουλάει μόνο το πρωτοποριακό κρεοπωλείο Drakoulis στην Νέα Σμύρνη.

iefimerida.gr