7 πράγματα που ΔΕΝ κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014 09:26

7 πράγματα που ΔΕΝ κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι

Η ευτυχία θέλει δουλειά και είναι στο χέρι όλων να την αποκτήσουν. Ακολουθούν, 7 συνήθειες που ΔΕΝ έχουν όσοι νιώθουν πραγματικά ευτυχισμένοι και αποτελούν τα βασικά κλειδιά για να πετύχουν το στόχο τους, που ουσιαστικά είναι αυτό που ψάχνουμε όλοι μας.

Όσο διαφορετικοί και να είμαστε, όλοι έχουμε τον ίδιο και μοναδικό στόχο και αυτός είναι η προσωπική μας ευτυχία. Οι διαφορές μας ωστόσο έγκεινται στο ότι μερικοί από εμάς, οι περισσότεροι για την ακρίβεια, δεν γνωρίζουν πως να φτάσουν σε αυτό το στόχο τους, ενώ την ίδια στιγμή η ευτυχία σχετίζεται περισσότερο με πράγματα που δεν κάνουμε, παρά με όσα όντως απασχολούν το μυαλό μας.

Η ευτυχία άλλωστε δεν είναι έμφυτο ταλέντο. Η ευτυχία θέλει δουλειά και είναι στο χέρι όλων να την αποκτήσουν. Ακολουθούν, λοιπόν, 7 συνήθειες που ΔΕΝ έχουν όσοι νιώθουν πραγματικά ευτυχισμένοι και αποτελούν τα βασικά κλειδιά για να πετύχουν το στόχο τους, που ουσιαστικά είναι αυτό που ψάχνουμε όλοι μας.

  1. 1. Δεν κουτσομπολεύουν και δεν ασχολούνται με ό,τι κάνουν οι άλλοι
    Ένα από τα πρώτα πράγματα που δεν κάνουν όσοι νιώθουν ευτυχείς και ικανοποιημένοι με τη ζωή τους είναι να ασχολούνται με το τι και πως κάνουν το κάθετι οι άλλοι. Το να συγκρίνεστε διαρκώς με τους άλλους, εκτός από εξουθενωτικό είναι και παντελώς ανούσιο. Ο μόνος στον οποίο πρέπει να επενδύσετε όλη σας την ενέργεια είναι ο εαυτός σας και στο να ξεπεράσετε κάθε φόβο σύγκρισης με τους άλλους…

 

2. Δεν κρατούν κακία
Αν πραγματικά θέλετε να νιώσετε ευτυχισμένοι, τότε θα πρέπει πρώτα να αποτινάξετε από πάνω σας όλα όσα σας κρατούν μακριά από το στόχο σας, όπως είναι τα αρνητικά συναισθήματα του παρελθόντος και η μνησικακία του παρόντος. Όλοι κάνουμε λάθη και όλοι αξίζουμε τη συγχώρεση. Η εμμονή στα ατοπήματα και μια λάθος συμπεριφορά ενός φίλου, οδηγεί στην αέναη επανάληψη και το φαύλο κύκλο, αυτών των συμπεριφορών και των ίδιων ακριβώς λαθών. Όσο πιο σύντομα ξεχάσετε, τόσο πιο σύντομα θα κλείσουν οι πληγές, ώστε να προχωρήσετε ουσιαστικά με τη ζωή σας.

  1. 3. Δεν στηρίζονται στους άλλους, για τη δική τους ευτυχία
    Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όσον αφορά στην ευτυχία τους είναι ότι θεωρούν τους άλλους υπεύθυνους γι’ αυτή. Τη στιγμή που θα αντιληφθείτε ότι ο μόνος υπεύθυνος για την προσωπική σας ευτυχία είστε εσείς, τότε είναι που θα απελευθερωθείτε και θα τη βρείτε πραγματικά. Όσο μεγάλο ρόλο και να παίζουν οι ανθρώπινες σχέσεις στη ζωή σας, τον πρωταγωνιστικό τον έχετε εσείς.
  2. 4. Δεν αναλώνονται σε αρνητικά περιβάλλοντα και σκέψεις
    Η παραμονή σας σε περιβάλλοντα που είναι εμπλουτισμένα με αρνητική ενέργεια, άγχος και πίεση, δεν βοηθάει στο στόχο σας να γίνετε ευτυχισμένοι, παρά σας απομακρύνει περισσότερο από αυτόν, εμφυσώντας σε εσάς αρνητικές σκέψεις για ένα στόχο που κάθημερινά μοιάζει όλο και πιο ανέφικτος.
    Είναι ωστόσο, αντιληπτό πως αν ένα τέτοιο περιβάλλον είναι το εργασιακό σας περιβάλλον, είναι δύσκολο, δεδομένων των συνθηκών, να παραιτηθείτε και να βρείτε άλλου δουλειά. Αυτό που μπορείτε όμως να κάνετε, είναι να εστιάσετε στο θετικό κομμάτι της καθημερινότητάς σας στη δουλειά και να μην επιτρέπετε στην αρνητική ενέργεια να σας κατακυριεύει.
  3. 5. Δεν είναι εκδικητικοί
    Η εκδίκηση, όσο και αν τη λαχταράτε πολλές φορές για να ηρεμήσετε, δεν προσφέρει ουσιαστικά τίποτα παραπάνω από μια στιγμιαία ικανοποίηση και τη λανθασμένη εντύπωση ότι αποδώσατε δικαιοσύνη. Πέρα από αυτό όμως, το μόνο που καταφέρνει είναι την αναμόχλευση των συναισθημάτων, τη διαιώνιση των λαθών και το άνοιγμα ενός φαύλου κύκλου, που σίγουρα δεν οδηγεί στην ευτυχία.
    Μάθετε να ξεχνάτε και να προχωράτε τη ζωή σας, για το χατήρι κανενός άλλου παρά μόνο για το δικό σας.

 

6. Δεν κρύβονται από τα προβλήματά τους
Ένα ακόμα βασικό στοιχείο όσων νιώθουν και είναι ευτυχείς είναι να μην κρύβονται από τα προβλήματά τους, ανεξαρτήτως του πόσο μικρά ή μεγάλα είναι. Κάθε φορά που αγνοείτε ένα πρόβλημά σας, αυτό που καταφέρνετε είναι απλά το αγνοείτε και τίποτα παραπάνω. Η λύση δεν θα βρεθεί μόνη της, ούτε θα εξαφανιστεί το πρόβλημα, όσο κι αν εθελοτυφλείτε. Ασχοληθείτε με όσα σας απασχολούν, βρείτε τη λύση στο κάθετι και απελευθερωθείτε το συντομότερο από αυτά.

7. Δεν τα παίρνουν όλα προσωπικά

Ίσως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να έρθετε πιο κοντά στην ευτυχία, είναι να γλιτώσετε τον εαυτό σας από το άγχος να τα παίρνετε όλα όσα σας λένε οι άλλοι προσωπικά και τοις μετρητοίς. Είτε είναι καλά λόγια, είτε κριτική, δεχτείτε τα και ευχαριστήστε τους άλλους για τα σχόλια τους, αλλά μην ασχοληθείτε παραπάνω με αυτά.Έχετε άλλωστε πάντα εμπιστοσύνη σε όσα κάνετε, που μόνο εσείς γνωρίζετε καλά ότι θα σας οδηγήσουν στην προσωπική σας ευτυχία. Και αν σας ενδιαφέρει η γνώμη μερικών ατόμων και την θέλετε να την παίρνετε προσωπικά, κάντε ένα καλό φιλτράρισμα πρώτα.

 

 

click@life




00 inkefalonia general ad 300X250