6 τροφές που παχαίνουν

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014 14:15

6 τροφές που παχαίνουν

Αν πιστεύετε κι εσείς πως “νους υγιής εν σώματι υγιή” αποφύγετε τους παρακάτω διατροφικούς πειρασμούς, που καταστρέφουν τον οργανισμό σας και σας παχαίνουν. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο, το φιδίσιο κορμί, βλέπετε!

Ζάχαρη

Οι αρνητικές συνέπειες της κατανάλωσης ζάχαρης σχετίζονται με την τακτική πρόσληψή της. Όταν την καταναλώνουμε, απελευθερώνεται η ντοπαμίνη και ο καταναλωτής νιώθει ικανοποίηση. Μόλις η ανταπόκριση στην ινσουλίνη αποβάλλει τη ζάχαρη από το αίμα, τότε νιώθετε «πεινασμένοι» και πάλι, αλλά η πείνα είναι συνήθως μια λαχτάρα για περισσότερη ζάχαρη.

 

Τυρί

Μπορεί να το λατρεύετε, όμως πρέπει να το καταναλώνετε με μέτρο. Όποιο τυρί και να επιλέξετε, να θυμάστε ότι καλό είναι να μην καταναλώνετε ποσότητα μεγαλύτερη από το μέγεθος ενός σπιρτόκουτου. Έτσι, θα διατηρήσετε σε υγιή επίπεδα το σωματικό σας βάρος και θα γευτείτε χωρίς τύψεις αυτό το ιδιαίτερο γεύμα.

 

Αλκοόλ

Αν θέλετε να βγείτε στη παραλία με το κεφάλι ψηλά, ξανασκεφτείτε το πριν πείτε στο μπάρμαν «Άλλο ένα ποτηράκι». Το αλκοόλ είναι διουρητικό, με αποτέλεσμα να χάνετε περισσότερα υγρά και να είστε αφυδατωμένοι, ενώ παράλληλα παχαίνει. Όχι μόνο δεν θα σας κλείνει το παντελόνι, αλλά σύντομα θα δείτε στο καθρέφτη σας σημάδια πρόωρης γήρανσης. «Ένα ποτηράκι αλκοόλ για τις γυναίκες και δύο για τους άντρες» συνιστούν οι ειδικοί. Σταματήστε να πίνετε σαν άλλος «Ορέστης Μακρής» και θα δείτε το είδωλο σας στο καθρέφτη, όπως του αξίζει!

 

Αλάτι

Το αλάτι παίζει ρόλο στη κακή σας  σχέση με τη… ζυγαριά. Τρώγοντας πάρα πολλά αλμυρά, κάνουμε παρακράτηση υγρών. Σας ενοχλούν οι κύκλοι κάτω απ’ τα μάτια; «Το αλάτι προκαλεί το πρήξιμο, υποστηρίζουν οι δερματολόγοι και προτείνουν να καταναλώνετε τροφές με ποτάσσιο, ώστε να ενυδατώνετε ο οργανισμός σας και να φύγουν οι κύκλοι από τα μάτια σας.

 

Τηγανητές πατάτες

Περιέχουν τρανς λιπαρά, που όχι μόνο παχαίνουν αλλά δημιουργούν και προβλήματα στο δέρμα, αφού μπλοκάρουν τους πόρους και έτσι δημιουργείται ακμή, προειδοποιούν οι επιστήμονες.Τα τρανς λιπαρά είναι ό,τι χειρότερο για την υγεία σας  και τα αποτελέσματα φαίνονται στη σιλουέτα, αλλά και την επιδερμίδα σας.

 

Σόδα διαίτης

Πείτε «όχι» σ’ αυτό το διατροφικό πειρασμό, που δεν έχει τίποτε να σας προσφέρει! Στη διατροφή σας δεν έχουν θέση τα φαγητά και τα ποτά με τεχνητά γλυκαντικά κι αυτό όχι  μόνο γιατί δεν σας προσφέρουν απολύτως τίποτα, αλλά  ένα κουτάκι διαιτητική σόδα την ημέρα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία σας και σίγουρα θα σας προσθέσει κιλά, σύμφωνα με μια  πρόσφατη έρευνα.

click@life