6 τρόποι να γυμναστείτε, χωρίς γυμναστική

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Μαΐου 2014 10:35

6  τρόποι να γυμναστείτε, χωρίς γυμναστική

Κάποιοι, και δεν είναι λίγοι, δεν θα καταφέρουν ποτέ να κάνουν γυμναστική. Κάποιοι επειδή βαριούνται πολύ και κάποιοι επειδή βαριούνται πάρα πολύ. Όλοι όμως θέλουν καλλίγραμμο σώμα, καλή φυσική κατάσταση και ένα καλό λόγο για να βγουν φέτος στις παραλίες.

Ακόμα και όσοι λοιπόν, έχουν παραδώσει τα όπλα στο θέμα γυμναστική και φυσική άσκηση, θα πρέπει να μάθουν πως υπάρχει ακόμα τρόπος να γυμναστούν -χωρίς γυμναστική- και να βελτιώσουν σημαντικά και την φυσική τους κατάσταση και την αυτοπεποίθησή τους.

Οι ευκαιρίες γυμναστικής εμφανίζονται μπροστά μας καθημερινά μας και πρόκειται αποκλειστικά για θέμα επιλογής, καθώς είναι θέμα επιλογής αν θα ανεβείτε με το ασανσέρ ή τα σκαλιά, είναι θέμα επιλογής αν θα διατηρήσετε την καθιστική ζωή στο έπακρο και είναι θέμα απόφασης να βοηθήσετε το σώμα σας να αναπτύξει τις δυνατότητές του, που η σύγχρονη ζωή εμποδίζει να ξεδιπλωθούν. Υιοθετήστε τις παρακάτω συμβουλές και δεν θα αργήσετε να δείτε αλλαγές στο σώμα και τη διάθεσή σας.

Επιδιώξτε τη διαπροσωπική συνάντηση

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το internet εν γένει και το τηλέφωνο έχουν ενισχύσει την καθιστική ζωή, καθώς όλα γίνονται πια με το πάτημα μερικών κουμπιών από τη θέση του γραφείου μας. Δοκιμάστε, λοιπόν, να περιορίσετε τα email, έστω με τους συνεργάτες που βρίσκονται σε απόσταση 10 βημάτων από εσάς. Και γρηγορότερα θα λύσετε το ζήτημα, από την σωρεία email που θα ανταλλάσατε μη βγάζοντας καθαρό νόημα, και θα γυμναστείτε, αφού όσο αμελητέα και να ακούγεται, είναι έστω ένα ελάχιστο ποσοστό γυμναστικής.

 

Κάνετε διαλείμματα

Οι σύνδεσμοι και ιστοί του σώματος, χάνουν τη φόρμα τους, αν διατηρήσουμε την ίδια στάση για παραπάνω από 20 λεπτά. Μην υποτιμάτε, λοιπόν, την αξία μονόλεπτων διαλειμμάτων, κατά τα οποία θα περπατάτε, τεντώνεστε και επαναφέρετε το σώμα σας στη σωστή στάση, που χάνει σταδιακά, καθώς καμπουριάζετε πάνω από το πληκτρολόγιο. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία, αν όχι κάθε 20λεπτό, συχνά μέσα στην ημέρα για να μην καταλήξετε να φεύγετε από το γραφείο πιασμένος και κατάκοπος από το...καθισιό.

Ανακαλύψτε τις ευκαιρίες γύμνασης που βρίσκονται γύρω σας

Μπορεί να μην μένετε τόσο κοντά στη δουλειά, ώστε να πηγαίνετε με τα πόδια στο γραφείο, αλλά μπορείτε να μην παρακάρετε ακριβώς έξω από την είσοδο της εταιρείας και να μην παίρνετε το ασανσέρ για τον πρώτο όροφο. Ακόμα και στο αεροδρόμιο, δεδομένου ότι θα περάσετε καθιστοί τις επόμενες ώρες, φροντίστε να μην χρησιμοποιήσετε τον κυλιόμενο διάδρομο, αλλά να χρησιμοποιήσετε τα πόδια σας. Η γυμναστική δεν προϋποθέτει απαραίτητα εγγραφή σε γυμναστήριο. Αρκεί να εκμεταλλεύεστε έξυπνα τις ευκαιρίες που σας προσφέρει η καθημερινότητα.

 

Χάστε τη στάση σας, επίτηδες

Μπορεί να διαλέξατε το σπίτι που νοικιάζετε, ακριβώς επειδή είναι τόσο κοντά στη στάση του μετρό, αλλά με αυτή σας την απόφαση έχετε μειώσει στο ελάχιστο το καθημερινό σας περπάτημα. Μπορεί αυτό να μοιάζει ιδανικό τις μέρες που είστε πραγματικά κουρασμένοι, αλλά τις άλλες μέρες, «κουράστε» συνειδητά τον εαυτό σας και κατεβείτε μια στάση αργότερα, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία να γυμναστείτε λίγο παραπάνω και να γνωρίσετε τη γειτονιά σας λίγο καλύτερα.

Μιλάτε και περπατάτε ταυτόχρονα

Αν αναλογιστείτε σε ποιο σημείο βρισκόσασταν την τελευταία φορά που κουβεντιάζατε με ένα φίλο, θα καταλήξετε για όλες τις φορές στην ίδια απάντηση: καθήμενοι σε μια καρέκλα. Περνάμε τις μέρες από καρέκλα σε καρέκλα, διάγοντας μια άκρως καθιστική ζωή, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για αύξηση του βάρους και την ανάπτυξη διαφόρων προβλημάτων υγείας. Τώρα που ανοίγει ο καιρός, επιλέξτε να πάτε μια βόλτα με τα πόδια με ένα φίλο σας από το να πείτε τα νέα σας πάλι κλεισμένοι σε μια καφετέρια, όσο δελεαστικοί και να δείχνουν οι καναπέδες της.

 

Μην έχετε τα πάντα σε απόσταση εκατοστών

Εν ολίγος, βάλτε τον κάδο σκουπιδιών λίγο πιο μακριά και το ράφι με τους φακέλους σας στον απέναντι τοίχο. Βρείτε κόλπα να ξεγελάσετε και αναγκάσετε τον εαυτό σας να τεντωθεί, έστω ελαφρώς, καθώς θα διαπιστώσετε μόνοι σας, πως ακόμα και η ελάχιστη διάταση θα φανεί πολύ ανακουφιστική, αν έχετε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, σκυμμένοι πάνω από τον υπολογιστή.

clickatlife.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ