10 φυσικοί τρόποι για να μείνετε πάντα νέοι

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Μαΐου 2014 10:12

10 φυσικοί τρόποι για να μείνετε πάντα νέοι

Τα χρόνια περνάνε και κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό. Όλοι όμως μπορούμε να διατηρούμε το σώμα μας και τη διάθεσή μας σε τέτοια κατάσταση, ώστε να περνάνε μεν τα χρόνια, αλλά να αφήνουν πάνω μας τα λιγότερα δυνατά ίχνη.

Χωρίς τη βοήθεια χημικών ουσιών και χειρουργικών επεμβάσεων, μπορούμε με απλούς τρόπους και καθημερινές συνήθειες να παρέχουμε στον εαυτό μας τις συνθήκες να μην  γεράσουμε –τουλάχιστον- πριν την ώρα μας, αλλά όσο το δυνατό πιο καθυστερημένα.

Ενισχύστε την πνευματική και φυσική σας κατάσταση και παραμείνετε νέοι, παρά τα συσσωρευμένα κεράκια της τούρτας και παρά τις δεκαετίες που έρχονται και παρέρχονται, με τους 10 τρόπους που ακολουθούν:

Μούρα

Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που βρίσκουμε στα μούρα ουδετεροποιούν τις ελεύθερες ρίζες, προστατεύοντας έτσι τα κύτταρα από το να δεχθούν επίθεση και να έχουν απώλειες. Πρώτα στην περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, τα μούρα, ρίχνουν και την κακή χοληστερίνη και επιβραδύνουν το πνευματικό γήρας, που έρχεται με τα χρόνια.

 

Αντιηλιακό

Θα πρέπει να είναι πια ξεκάθαρο, το πόσο σημαντική είναι η χρήση του αντιηλιακού, ακόμα και τις μέρες που ο ήλιος κρύβεται πίσω από σύννεφα. Χρησιμοποιείτε πάντα, με υψηλό δείκτη προστασίας και ανάλογα με το πόσο σκούρο ή ανοιχτό είναι το δέρμα σας, εξασφαλίζοντας έτσι τη σφριγηλότητα του και εμποδίζοντας την πρόωρη γήρανσή του.

Λιναρόσπορος

Παπαλίστε το γιαούρτι, τη σαλάτα ή τα δημητριακά σας, με μερικούς σπόρους λιναρόσπορου και προστατέψτε τον οργανισμό σας από φλεγμονές. Μια διατροφή πλούσια σε λινολενικό οξύ, όπως ο λιναρόσπορος, ρίχνει τις πιθανότητες επανεμφάνισης καρδιακού επεισοδίου στο μισό, ενώ ενισχύει και την υγεία της επιδερμίδας.

Μότσαρτ

Οι έρευνες έχουν δείξει πως αν ακούτε 10 λεπτά από μια σονάτα του Μότσαρτ, ανεβάζετε προσωρινά έστω, το δείκτη νοημοσύνης σας.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ που απαλύνει το ανάστατο στομάχι, ανακουφίζει από τους πόνους της αρθρίτιδας, ενώ τα αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη στοιχεία που περιέχει, καθυστερούν τη γήρανση.

Βότανα

Μαρινάρετε το φαγητό σας με βότανα και μπαχαρικά όπως το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο, καθώς αυτά τα βότανα, περιέχουν στοιχεία που εμποδίζουν τη διάσπαση της ακετυλοχολίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που βρίσκεται σε έλλειψη στους εγκεφάλους, όσων πάσχουν από Αλτσχάιμερ.

 

Αεροβική άσκηση

Διατηρήστε τη σκελετική σας δύναμη με ασκήσεις όπως είναι το περπάτημα και το τρέξιμο και προστατέψτε το σώμα σας από την πρώιμη οστεοπόρωση. Η καλή φυσική κατάσταση βοηθάει πάντα στη διατήρηση της νεότητας, όποιο είδος άσκησης και αν εξασκείτε, αρκεί να είναι ουσιαστικά μέρος της ζωής σας.

Σκόρδο

Το σκόρδο, προστατεύει τον οργανισμό από συγκεκριμένα είδη καρκίνου, ρίχνει την πίεση και έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις όπου εμποδίζει την ανάπτυξη της νόσου του Αλτσχάιμερ. Τρώτε μια σκελίδα την ημέρα και θα δείτε τα αποτελέσματα εμπράκτως στην υγεία σας.

 

Μυική μάζα

Ακόμα και 45 λεπτά την εβδομάδα, από τα οποία τα 15 θα είναι ασκήσεις ενδυνάμωσης και τα 30, έντονο περπάτημα, αρκούν για να διατηρήσετε τη μυική σας μάζα, το μεταβολισμό σας και την οστική σας πυκνότητα. Με αυτό τον τρόπο, διατηρείτε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα, εμποδίζετε την εμφάνιση οστεοπόρωσης και με καλή φυσική κατάσταση, κρατάτε την αυτοπεποίθησή σας σε υψηλά επίπεδα.

Μην αγχώνεστε

Όταν θα αντιληφθείτε ότι το άγχος θα σας γεράσει πριν την ώρα σας, τότε θα πάψετε να αγχώνεστε για πράγματα που δεν είναι καν στον έλεγχό σας. Οι έρευνες έχουν δείξει πως το στρες επιταχύνει τις διαδικασίες γήρανσης του οργανισμού και εξάρσεις αδρεναλίνης και κορτιζόλης ανεβάζουν απότομα την αρτηριακή πίεση και τους παλμούς της καρδιάς. Χρόνια υψηλές τιμές αυτών των ορμονών, βλάπτουν τη φυσική και πνευματική υγεία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το 60-90% των επισκέψεων στο γιατρό σχετίζονται με άγχος, κατάθλιψη, θυμό, αϋπνία και υπέρταση, τα οποία οφείλονται αλλά και προκαλούνται από το στρες.

click@life




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250