11 συμβουλές ανοιξιάτικης αποτοξίνωσης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 09:19

11 συμβουλές ανοιξιάτικης αποτοξίνωσης

Ετοιμαστείτε για την άνοιξη και τις εξοχικές εκδρομές καθαρίζοντας τον οργανισμό σας από τις τοξίνες του χειμώνα και φροντίζοντας τον, ώστε να έχει περισσότερη ενέργεια, μειωμένα αλλεργικά συμπτώματα, καλύτερη πέψη, καλύτερο ύπνο και πιο καθαρό δέρμα. Ώρα για spring detox!

Όταν απαλλάσουμε τον οργανισμό από τον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες που λαμβάνουμε καθημερινά, του δίνουμε την ευκαιρία να ασχοληθεί με άλλα θέματα, τα οποία δεν θα μας ταλαιπωρούσαν αν διατηρούμασταν απρόσβλητοι από τις τοξίνες, αλλά για όσους μένουν στην πόλη μια ζωή χωρίς τοξίνες είναι ψιλά γράμματα. Ετοιμαστείτε ωστόσο, γιατί η άνοιξη και οι εκδρομές είναι προ των πυλών...

1. Ελαττώστε το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, έστω για μερικές μέρες (αν όχι όλη τη σαρακοστή) και δώστε την ευκαιρία στο σώμα σας να κάνει ένα διάλειμμα. Το κρέας παίζει σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό των τοξινών στο σώμα, ενώ ζορίζει ιδιαιτέρως τους νεφρούς και τα έντερα. Ακόμα, περιέχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό, δεν έχει ίνες και απαιτεί πολλή ενέργεια για να χωνευτεί. Όσον αφορά στα γαλακτοκομικά προϊόντα, πολλοί είναι εκείνοι που δυσκολεύονται να τα χωνέψουν.

2. Διαβάζετε πάντα τις ετικέτες τροφίμων στα προϊόντα που αγοράζετε και σε όσα εντοπίζετε ονόματα συντηρητικών και συνθετικών ουσιών με πολύπλοκα ονόματα καλύτερα να τα αποφεύγετε. Όταν δε, συναντάτε ονομασίες συστατικών που δεν μπορείτε καν να διαβάσετε, τότε μην τα αγοράζετε καν. Προτιμάτε πάντα φρέσκα φρούτα και λαχανικά για την καλύτερη αποτοξίνωση και διευκόλυνση του οργανισμού.

3. Αποκλείστε από την καθημερινή σας διατροφή  τα «σκουπίδια» και όταν λέμε «σκουπίδια» γνωρίζετε ήδη ότι αναφερόμαστε σε τροφές που δεν σας προσφέρουν τίποτα άλλο από ζάχαρη και  λίπος. Προτηγανισμένα γεύματα, επεξεργασμένα και συσκευασμένα είναι κάτι που θα πρέπει να ξεχάσετε, αν θέλετε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποτοξινωθεί.

4. Φροντίστε ώστε το 70% της κάθε μερίδας σας να είναι λαχανικά. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεστε αφού για να το πετύχετε, αρκεί να πιείτε ένα φρέσκο χυμό λαχανικών, μια πράσινη σαλάτα και ένα πιάτο με βραστά λαχανικά.

5. Απλοποιήστε τα γεύματά σας και καταναλώνετε περισσότερες και μικρότερες ποσότητες μέσα στην ημέρα και όχι τρια μεγάλα γεύματα, που θα δυσκολευτεί να χωνέψει το στομάχι σας. Όταν μοιράζετε την ποσότητα φαγητού ισόποσα μέσα στην ημέρα διατηρείτε την ισορροπία των επιπέδων ζαχάρου στο αίμα, κάτι που είναι σημαντικό για τη διατήρηση του βάρους και της διάθεσής σας.

6. Ενισχύστε τον οργανισμό σας μέσα από την κατανάλωση θαυματουργών βοτάνων όπως είναι το γάλα από γαϊδουράγκαθο το οποίο έχει αποδειχθεί πως αποτοξινώνει και βοηθά στην αναδόμηση του συκωτιού, η πικραλίδα ενισχύει τη λειτουργία του νεφρού, ενώ ο λιναρόσπορος μειώνει την εμφάνιση τοξίνων στα έντερα. Για κάθε λειτουργία και όργανο του σώματος, υπάρχει ένα βότανο που ενισχύει τη δράση τους.

7. Απολαύστε ένα ζεστό μπάνιο, το οποίο εκτός απο χαλαρωτικό, συνδράμει και στην αποτοξίνωση του σώματος, αν προστεθούν σε αυτό και άλατα τύπου Epsom. Τα άλατα τυπου Epsom απορροφώνται από το δέρμα, ενώ το μαγνήσιο που περιέχουν, το οποίο βρίσκεται σε έλλειψη στο 80% των ατόμων, ουδετεροποιεί τις τοξίνες, χαλαρώνει τους μύες, ενώ είναι απαραίτητο στοιχείο για πολλές από τις λειτουργίες του σώματος.

8. Πίνετε πολύ νερό, καθημερινά για να καθαρίσετε τον οργανισμό σας από τις τοξίνες. Αν θέλετε δε πιο δυνατά αποτελέσματα, πίνετε κάθε πρωί ένα μεγάλο ποτήρι ζεστό νερό, μαζί με το χυμό από ένα λεμόνι. Οι ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού είναι γνωστές και περιλαμβάνουν τον καθαρισμό του συκωτιού, των νεφρών και του παχέος εντέρου και ακόμα 20 αντικαρκινικά στοιχεία στη σύστασή του.

9. Εντάξτε στην καθημερινή σας διατροφή μισή κούπα όσπρια και ενισχύστε έτσι την πρόσληψη φυτικών ινών στον οργανισμό, ισορροπώντας ακόμα τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα, που στη συνέχεια παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του βάρους και της ενέργειας στα επιθυμητά επιπεδα.  

10. Μην παραλείπετε τα ενδιάμεσα γεύματα που θα διατηρήσουν την ενέργεια και τη διάθεσή σας σε καλά επίπεδα. Το μόνο που έχετε να προσέξετε είναι οι επιλογές να είναι υγιεινές, όπως είναι μερικά άψητα αμύγδαλα, αραβική πίτα με λαχανικά και ένα smoothie με το αγαπημένο σας φρούτο της εποχής.

11. Η γυμναστική βοηθάει τη σωστή κυκλοφορία του αίματος, ώστε να φτάνει το οξυγονωμένο αίμα σε όλα τα σημεία του σώματος, ανανεώνοντας όλα τα όργανα και εν τέλει τη συνολική σας φυσική κατάσταση.

click@life