Απλές, φτηνές, αντιγηραντικές κινήσεις...ματ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013 12:52

Απλές, φτηνές, αντιγηραντικές κινήσεις...ματ

Λένε πως, ό,τι και να κάνει κάποιος, όσες επεμβατικές τακτικές και αν ακολουθήσει, η ηλικία από τα χέρια και το λαιμό δεν κρύβεται.

Πριν οδηγηθείτε λοιπόν, στην πόρτα ενός ειδικού για να απαλλαγείτε από ρυτίδες και άλλες «διακηρύξεις» του χρόνου, δοκιμάστε τις προτάσεις που σας έχουμε. Είναι φυτικές, φτηνές και δεν εμπεριέχουν …νυστέρια.

Γάλα καρύδας: Μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε εκείνη την λαμπερή εμφάνιση στο δέρμα, που τόσο αναπολείτε. Η τακτική είναι απλή, αγοράστε μία ωμή καρύδα, βγάλτε το γάλα της και απλά εφαρμόστε το στο πρόσωπό σας (και στο λαιμό μην ξεχνιόμαστε).

Μάσκα από αβοκάντο: Το εξωτικό αυτό φρούτο περιέχει πολλά φυτικά έλαια, που το δέρμα μας χρειάζεται αφού μεγαλώνοντας γίνεται πιο ξηρό. Κόψτε το αβοκάντο σε φέτες και τοποθετήστε τες στο πρόσωπό σας. Το αβοκάντο θα απελευθερώσει όλα τα φυτικά έλαιά του και θα επαναφέρει τη δροσερή και φρέσκια όψη στο δέρμα.

Γάλα: Το γάλα είναι από τα πανάρχαια και πιο επιτυχημένα κοινά μυστικά για τη βελτίωση της όψης του δέρματος, καθώς ενυδατώνει και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Σύμφωνα με μελέτες, το γαλακτικό οξύ, που περιέχει βοηθά στην παραγωγή νέων κυττάρων του δέρματος.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε εσείς είναι να περιχύνετε στο πρόσωπό σας γάλα κάθε βράδυ και μετά να το ξεπλένετε.

Ωμή πατάτα: Μία απλή και αποτελεσματική τεχνική «νεότητας» είναι η θεραπεία της ωμής πατάτας, η οποία απομακρύνει τα σημάδια και τις χρωστικές ουσίες του δέρματος. Τρίψτε ελαφρά την ωμή πατάτα πάνω από τις περιοχές που υπάρχει το πρόβλημα και αφήστε το χρόνο... να περνά.

Σπιτική μάσκα: Τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα μπορούν να χαλάσουν την εμφάνιση του δέρματος. Μία λύση σ’ αυτό είναι να δημιουργήσετε μία σπιτική μάσκα με ένα μίγμα από ίσες ποσότητες γλυκερίνης, χυμό λάιμ και ροδόνερο. Εφαρμόστε τη μάσκα αυτή πριν πάτε για ύπνο και το πρωί θα ξυπνήσετε…άλλος άνθρωπος.

Μέλι: Το μέλι είναι η απάντηση της φύσης στις λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια, στο «πόδι της χήνας», δηλαδή. Εφαρμόστε μέλι καλής ποιότητας γύρω από την περιοχή και ξεχάστε την κουρασμένη όψη των ματιών.

Χυμός λεμονιού: Ο χυμός του λεμονιού είναι θαυματουργός. Λευκαίνει τα δόντια, ξεθωριάζει τις φακίδες και διώχνει τα σημάδια του χρόνου από το σώμα. Η βιταμίνη C «αποχρωματίζει» τη φυσικά χρωστική ουσία της μελανίνης, η οποία προκαλεί τις φακίδες και τα σκούρα σημάδια του γήρατος.

Για να τα διαγράψετε από το δέρμα σας, θα πρέπει να εφαρμόζετε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού καθημερινά για διάστημα περίπου έξι εβδομάδων. Το μυστικό είναι να αφήσετε το χυμό στο σημείο, τουλάχιστον για 15 λεπτά και έπειτα να ξεπλύνετε την περιοχή.

Tip: Μπρόκολο, λάχανο, πορτοκάλια, μήλα και γκρέιπφρουτ είναι οι σύμμαχοί σας απέναντι στον αδυσώπητο χρόνο. Καταναλώστε τα χωρίς...έλεος.

click@life