Κόλλησε η ζυγαριά; Ο διαιτολόγος σου δίνει έξυπνες συμβουλές για να συνεχίσεις το αδυνάτισμα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013 21:39

Κόλλησε η ζυγαριά; Ο διαιτολόγος σου δίνει έξυπνες συμβουλές για να συνεχίσεις το αδυνάτισμα

Δεν είναι σπάνιο, ούτε και πρωτοφανές... εκεί που η διατροφή που ακολουθούσες απέδιδε, το τελευταίο διάστημα αισθάνεσαι πως το σώμα κόλλησε και δεν λέει να συμμορφωθεί. Όσο κι αν ακολουθείς πιστά τη δίαιτα σου, είναι κάποιες φορές που η ζυγαριά σου κάνει... πείσματα! Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς σου δίνει μικρά μυστικά για να καταφέρεις να ξεπεράσεις το πρόβλημα. 1. Μάθε την πράξη της αφαίρεσης... Πολλές φορές το μυστικό για να πάρει και πάλι μπρος ο μεταβολισμός σου είναι τόσο απλό που δεν θα το φαντάζεσαι! Χωρίς να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες, φρόντισε να αφαιρέσεις μικρές ποσότητες λιπαρών από τα γεύματά σου και θα δεις θεαματικά αποτελέσματα. "Μειώνοντας σε βασικά σημία τη διάθεση λιπών, θα προσφέρεις άμεση αξιοποίηση ενέργειας και μείωση του σωματικού βάρους" εξηγεί ο διαιτολόγος. Τι να κάνεις: Αφαίρεσε 1 κ.γ. ελαιόλαδο από το φαγητό την ώρα που μαγειρεύεις, άφησε 2 κ.γ. γιαούρτι στο κεσεδάκι με το απογευματινό σου σνακ. Αυτές οι κινήσεις αρκούν για περιορίσεις κατά 10% τα λιπαρά. Εύκολο; 2. Πρόσθεσε τους υδατάνθρακες... και δες πώς θα μπορέσεις να περιορίσεις την κατανάλωση τους κατά 30%."Το σώμα θα αξιοποιήσει στο έπακρο τη λήψη πρωτεΐνων και θα μειωθούν οι κατακρατήσεις υγρών, με ακόλουθο αποτέλεσμα να μειωθεί το σωματικό βάρος" Τι να κάνεις: Κι αν τα ποσοστά σου προκαλούν εκνευρισμό δες με πόσο απλό τρόπο θα πετύχεις το σκοπό σου. Αφαίρεσε μια φέτα ψωμί από κάποιο γεύμα, δύο φρούτα από τα σνακ σου και μισό φλιτζάνι ζυμαρικά ή ρύζι από τις μερίδες σου. 3. Γέμισε το ποτήρι μέχρι τα χείλη... Το νερό και γενικότερα τα υγρά είναι ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια στην πιο εύρυθμη λειτουργία του μεταβολισμού. "Προσπάθησε να πίνεις όσο περισσότερο νερό μπορείς! Το σώμα θα το δεχτεί ως δώρο και θα μειώσει ταχέως το σωματικό βάρος" εξηγεί ο κ. Κριαράς. Τι να κάνεις: Πάρε ένα μεγάλο μπουκάλι νερό (του 1 1/2 λίτρου) και φρόντισε να το έχεις πάντα μαζί σου στη δουλειά ή τη βόλτα. Βάλε στόχο να πίνεις τουλάχιστον ένα τέτοιο μπουκάλι την ημέρα. 4. Σχεδίασε το πιάτο σου με... μαεστρία. Τα ενδιάμεσα σνακ είναι επίσης ένας πολύ έξυπνος τρόπος να δώσεις στο μεταβολισμό σου το boost που του χρειάζεται. Δεκατιανό ή απογευματινό σνακ, εκείνο που πρέπει να φροντίσεις είναι να αποτελείται από φρούτα και λαχανικά. "Το αποτέλεσμα είναι μείωση βάρους-μείωση λίπους και αύξηση του μεταβολισμού" τονίζει ο διαιτολόγος. Τι να κάνεις: Υπολόγισε κάθε σου γεύμα να αποτελείται από δύο φρούτα και τέσσερα λαχανικά. Όπου μία μερίδα φρούτων ισοδυναμεί με 10 φράουλες, 12 κεράσια, 1 μήλο και 1 πορτοκάλι. 5. Καφεδάκι; Κι όμως έχει αποδειχθεί πως η καφεΐνη τονώνει το αιμοποιητικό σύστημα με θετικό σημείο την άυξηση του μεταβολικού ρυθμου. Επίσης τσάι κρύο ή ζεστό και αντίστοιχα ροφήματα καφεΐνης θα έχουν αντίστοιχα αποτελέσματα.  

Τι να κάνεις: Συνέχισε να απολαμβάνεις τον καφέ σου, αλλά φρόντισε να περιορίσεις τη ζάχαρη (θα βρεις δεκάδες υποκατάστατα με απειροελάχιστες θερμίδες). Επίσης, αν θέλεις να πιεις τον καφέ σου με γάλα προτίμησε γάλα 2%.

6. Ξέχνα για λίγο το αλκοόλ. Είπαμε το θέμα είναι να ξεκολλήσει ο οργανισμός σου. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν πεις όχι σε ένα ποτό για κάποιες μέρες! Το αλκοόλ έχει την ιδιότητα να προσφέρει πολλές, κενές θερμίδες, μη αξιοποιήσιμες από τον οργανισμό που μόνο κιλά μπορούν να σου προσθέσουν.

Τι να κάνεις: Δοκίμασε για λίγο καιρό να επιλέξεις μπίρα και cocktails χωρίς αλκοόλ. Ξέρω πως πιθανότητα δεν θα είναι το καλύτερό σου, όμως είναι ένα καλό υποκατάστατο μέχρι να πετύχεις το στόχο σου.

7. Κάνε την κατάλληλη αντικατάσταση. Μπορεί τα αναψυκτικά light να σε έχουν βολέψει, όμως η αλήθεια είναι πως καλό θα ήταν να τα αντικαταστήσεις και αυτά, αλλά και τη σόδα!

Τι να κάνεις: Προτίμησε φυσικό ανθρακούχο νερό που λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ηλεκτρολύτες, τονώνει τους μύες, αυξάνοντας τις συσπάσεις τους, προστατεύει την υγεία των οστών και αυξάνει τις καύσεις. Βάλε στο ποτήρι μπόλικο πάγο, λίγο χυμό λεμόνι και μια φέτα λεμονιού. Απλά απολαυστικό...

8. Ρίξε τον... σπόρο της καλής υγεία τους οργανισμού. Προτίμησε όλα τα φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε σπόρια. Θα βοηθήσουν την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος και θα συμβάλλουν στην αποβολή τοξινών και κατακράτησης. Σύντομα θα παρατηρήσεις μείωση σωματικού βάρους.

Τι να κάνεις: Το αγγουράκι, το καρπούζι, το σύκο, η μελιτζάνα είναι μόνο μερικά από τα φρούτα και λαχανικά με πολλά σπόρια. Δοκίμασε λοιπόν να τα καταναλώνεις ολόκληρα και θα δεις διαφορά μέχρι να πεις κύμινο.

Πηγή: tlife.gr