Η αισιόδοξη πλευρά της κρίσης…

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2013 13:52

Η αισιόδοξη πλευρά της κρίσης…

- Επειδή το καλοκαίρι βαίνει αισίως προς την λήξη του,-αν δεν το έχετε αντιληφθεί διανύουμε ήδη τον Αύγουστο και τυπικά λίγες μερούλες απομένουν έως το καλωσόρισμα του φθινοπώρου, με ότι αυτό συνεπάγεται ... Γράφει η Βάνια Σαμόλη - Επειδή η «μετά θέρους» κατάθλιψη απειλεί να κυριεύσει πολλούς εξ ημών με απρόβλεπτες επιπτώσεις καθώς η επιδημία της κρίσης έχει αποδυναμώσει κατά πολύ την άμυνά μας,- επειδή το μέλλον αχνο-φαίνεται θολό και με χιόνια -και που λεφτά για νόβα και αποκωδικοποιητές , άσε που με τις πρώτες καταιγίδες θα ψάχνουμε τις κεραίες, της τηλεόρασης μεταξύ των ελάτων του Αίνου,- επειδή τελικά και παρά όλα αυτά, ο ουρανός εξακολουθεί να παραμένει γαλανός και εμείς όρθιοι στις επάλξεις,δεν βλάπτει να δώσουμε μια εύθυμη αισιόδοξη νότα, σε όσα μας ταλαιπωρούν, σε αυτά που μας κατατρύχουν. Δεν πρέπει άλλωστε να αφήσουμε τίποτα και κανένα να μας τσακίσει, να μας ισοπεδώσει, να κλέψει το χαμόγελο και την ελπίδα μας. Άλλωστε παρακάτω θα γίνει απολύτως προφανές σε όλους τους δύσπιστους και αμφισβητίες πως τελικά η κρίση μας έκανε καλό. Μάλιστα καλά ακούσατε, ορίστε και του λόγου το αληθές:

• Είστε ευτραφείς και δυσφορείτε με το σώμα σας....;τώρα ψυχολογικά και ανασφάλειες τέλος. Με την κρίση είστε στην μόδα. Η επιβίωση απαιτεί τροφή οικονομική και απλή. Ψωμί, μακαρόνια, πατάτες, ζυμαρικά, αυτά που παχαίνουν αλλά χορταίνουν. Οπότε σταδιακά δεν βλέπω κανείς μας να διατηρείται αδύνατος και συνεπώς δεν θα αισθάνεστε άσχημα. Είστε λεπτός; είστε στην ελίτ. Πλέον ο αδύνατος θεωρείτε bon-viver, πιστεύεται ότι τρώει ελαφρά, ποιοτικά και διατηρεί την σιλουέτα του. Κοινώς, ο λεπτός θεωρείται πως έχει τον τρόπο του και περνιέται για προνομιούχος. Στην τελική όμως υπάρχει λύση για όλους και μάλιστα θα προσφέρει στην ευζωία μας...Να πως: θα μπουχτίσουμε στον υδατάνθρακα, θα τον σιχαθούμε, θα δούμε και θα από-ειδούμε και όλοι θα σαλπάρουμε κατά επαρχία μεριά. Να καλλιεργήσουμε λαχανικά, να βάλλουμε κοτούλες, γιδούλες, για αυγά και γαλατάκι, ώστε να εξασφαλίσουμε μια σχεδόν ανέξοδη ποικιλία διατροφής. Αλλιώς θα πάθουμε αβιταμίνωση και κατάθλιψη. Άρα τελικώς θα καταλήξουμε να τρώμε σωστά, θα βελτιώσουμε την εμφάνισή μας και θα εξασφαλίσουμε μακροζωία.


• Θα ξανανιώσει η ελληνική επαρχία, που η έξαρση της αστυφιλίας την γονάτισε τόσα χρόνια.Τόσα στρατηγικά σχέδια, τόσες προσπάθειες επί ματαίω... και να που κρίση θα συμβάλλει στην άμεση και αποτελεσματική ενδυνάμωση της περιφέρειας. Όλοι θα γυρίσουμε στα χωριά μας, στο πατρικό μας. Να ζούμε χωρίς νοίκι, με τα χωράφια και τα ζωντανά μας, τις στέρνες για νεράκι, τα κεράκια και τις ξεχασμένες λάμπες πετρελαίου για το φως.


• Είστε σύζυγος αγχωμένη και κερατωμένη; Μην ανησυχείτε, πάνε οι εξωσυζυγικές παρασπονδίες του συζύγου...που να πάει ο έρμος χωρίς παρά; Πως θα γοητεύσει το γυναικείο πληθυσμό με «λεπτές» χειρονομίες αβρότητας και εντυπωσιασμού; Όταν τα νιάτα ελλείπουν κάτι πρέπει να αντισταθμίζει το κενό. Πνεύμα, εξουσία, χρήμα, κάτι....Άσε που και να βρει απάγκιο σε δεκτικό θήλυ, έτοιμο για όλα, πως θα γίνει η πράξη με τόσο άγχος;; H ανύψωση των λογαριασμών της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ λειτουργούν ανταγωνιστικά, αναστέλλοντας, κάθε άλλη ανύψωση, ενώ τα χρέη στην εφορία και στα δάνεια, εμποδίζουν καθοριστικά την εκτέλεση άλλων αμαρτωλών ανδρικών χρεών προς τρίτους ή μάλλον τρίτες, αιθέριες υπάρξεις. Οπότε κυρίες μου σωθήκατε.

• Πασχίζαμε για την στήριξη της δομής της ελληνικής οικογενείας και την διατήρηση του θεσμού του γάμου, που φθίνει με την επέλαση των σύγχρονων προτύπων ζωής...; πλέον δεν υφίσταται καμία ανησυχία. Και αυτό το τακτοποίησε η κρίση. Όλοι κάθονται σπίτι τους, ζεσταίνονται ο ένας στην αγκαλιά του άλλου το χειμώνα,- για να γλιτώσουν τα έξοδα του πετρελαίου- και συνευρίσκονται ερωτικά περισσότερο συσφίγγοντας τις μεταξύ τους σχέσεις .Άλλωστε πως θα περάσει η ώρα, όλη μέρα σπίτι... .;Τα μέλη της οικογένειας, γονείς και παιδιά, περνούν περισσότερο διάστημα μαζί και διαθέτουν χρόνο για να συζητούν μεταξύ τους, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα να πηγαίνουν τα παιδιά για καφέδες και ποτά ή να αγοράζουν ηλεκτρονικά και να αποβλακώνονται αρνούμενα κάθε άλλου είδους επικοινωνία με τον περιβάλλοντα χώρο.


• Απαλλασσόμαστε σιγά σιγά από αρνητικές συνήθειες και κινδύνους. Δεν χειραγωγούμαστε από την τηλεόραση, διότι βλέπουμε ελάχιστα, (για λόγους οικονομίας στο ρεύμα, άσε που προστατεύουμε και τα μάτια μας), αποφεύγουμε εθισμούς, σε καταστρεπτικές έξεις, τσιγάρα, αλκοόλ ή ουσίες άλλου τύπου και άμα ήδη τις έχουμε τις κόβουμε μαχαίρι. Εξάλλου και δύναμη να απαλλαγούμε να μην διαθέταμε, δεν υπάρχει φράγκο, οπότε η επιλογή είναι μονόδρομος.Ανάγκα και θεοί πείθονται. Επίσης όλοι κοιμούνται νωρίς, για να μην καίνε ρεύμα προσφέροντας την ένεση ευεξίας στον οργανισμό τους που παρέχει ένας πλήρης οκτάωρος ύπνος.
• Η πενία τέχνας κατεργάζεται... ως λέει το σοφό ρητό, συνεπώς για να την βγάλουμε, σκαρφιζόμαστε τεχνάσματα αλλιώς θα μας κόψει η λόρδα, άρα γινόμαστε σκεπτόμενοι και παραμένουμε σε εγρήγορση.


• Περιορίζεται σημαντικά η ατμοσφαιρική ρύπανση και εξοικονομείται ενέργεια, καθότι δεν κυκλοφορούν οχήματα, δεν λειτουργούν καυστήρες, κλιματιστικά, δεν βάζουμε συχνά πλυντήριο, (δεν βγαίνουμε, δεν λερωνόμαστε, δεν θέλουμε να καίμε ρεύμα)

• Ασκούμαστε περισσότερο, κάνουμε πολλές δουλειές χειρονακτικά, χρησιμοποιούμε ποδήλατο, αθλούμαστε,- ως ανέξοδη διέξοδο και ψυχαγωγία- προσφέροντας στην υγεία μας

Και τόσα άλλα... που θέλω σελίδες για να τα γράψω. Τι κατηγορούμε λοιπόν το μνημόνιο, την κρίση, την Μέρκελ, τους κυβερνώντες και όλα τα σχετικά; Μήπως είμαστε παράλογοι;
Οι άνθρωποι εργάζονται για μας, την καλυτέρευση της ζωής μας, το μέλλον και την ευτυχία μας. Άσε, που κάποτε λέγαμε ότι λόγω του άγχους και των απαιτήσεων της σύγχρονης ζωής, οι έλληνες δεν έκαναν σεξ. Και αυτό λύθηκε με το μνημόνιο, κάθε μέρα όλη μέρα, μας π...νε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και σε όλες τις πιθανές στάσεις, όλους ανεξαιρέτως. Ακόμη και από σεξ χορτάσαμε και έχουμε και παράπονο...ΜΑ ΤΙ ΑΧΑΡΙΣΤΊΑ????

 




00 inkefalonia general ad 300X250