Norad Santa tracker – live: Δείτε ζωντανά την πορεία του Αγιου Βασίλη, ανά τον πλανήτη!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2023 20:03

Norad Santa tracker – live: Δείτε ζωντανά την πορεία του Αγιου Βασίλη, ανά τον πλανήτη!

 Ο 'Αγιος Βασίλης πετάει σε όλο τον πλανήτη για να παραδώσει δώρα σε παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Κάθε χρόνο η Norad - η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής - παρακολουθεί το ταξίδι του Άγιου Βασίλη καθώς ταξιδεύει στον πλανήτη με το έλκηθρο του.

Η παράδοση ξεκίνησε το 1955 όταν ένα παιδί τηλεφώνησε κατά λάθος σε μια στρατιωτική διοίκηση του Κολοράντο ζητώντας να μιλήσει στον πατέρα Χριστουγέννων – αφού μια τοπική εφημερίδα δημοσίευσε μια αγγελία από ένα πολυκατάστημα που περιείχε λάθος τυπωμένο αριθμό τηλεφώνου.

Ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας Χάρι Σόουπ, ο οποίος επάνδρωνε τα τηλέφωνα εκείνη την παραμονή των Χριστουγέννων, κατάλαβε γρήγορα το λάθος και διαβεβαίωσε το παιδί ότι στην πραγματικότητα ήταν ο Άγιος Βασίλης. Καθώς ήρθαν περισσότερες κλήσεις εκείνο το βράδυ, ο Σόουπ, ανέθεσε σε έναν αξιωματικό υπηρεσίας να συνεχίσει να απαντά στο τηλέφωνο, γεννώντας μια παράδοση που πέρασε στον Norad όταν σχηματίστηκε το 1958.

Έκτοτε, κάθε χρόνο, το πρακτορείο – το οποίο συνήθως υπερασπίζεται και παρακολουθεί τους ουρανούς της Βόρειας Αμερικής – θέτει ερωτήσεις στα παιδιά σχετικά με τον εισβολέα της καμινάδας με τα ερυθρόλευκα και το ασυναγώνιστο πρόγραμμα παράδοσης του. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 




16122257999808197650 2

 

 

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250