Μόλις είδαμε τον νέο Τζέιμς Μποντ!

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012 23:32

 Μόλις είδαμε τον νέο Τζέιμς Μποντ!

Από τον Ορέστη Ανδρεαδάκη Η δημοσιογραφική - και πρώτη ουσιαστικά στην Ελλάδα - προβολή του «Skyfall», της νέας ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Μποντ, πραγματοποιήθηκε και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι είναι ίσως ο καλύτερος Μποντ στην ιστορία! Οι πρώτες μας σκέψεις βγαίνοντας από την αίθουσα ήταν οι εξής - η αναλυτική κριτική του cinemag.gr θα δημοσιευθεί το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης.

Πρώτον, ο Ντάνιελ Κρεγκ κάνει σίγουρα την καλύτερη ερμηνεία του ως 007 και φτάνει πια το επίπεδο του Σον Κόνερι. Είναι ακριβής, καίριος, γοητευτικός, και προσθέτει νέα στοιχεία στον χαρακτήρα, με πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές στην ερμηνεία του.

Δεύτερον, ο Χαβιέ Μπαρδέμ είναι ένας από τους καλύτερους κακούς που έχουμε δει στη σειρά, κυρίως επειδή φτιάχνει έναν ολοκληρωμένο χαρακτήρα χωρίς να αρνείται να συμπεριλάβει και τις συνήθεις απολαυστικές ιδιαιτερότητες των αντίστοιχων κακών: το δηλητηριώδες χιούμορ, την σαδιστική χαρά με την οποία προετοιμάζει τη δολοφονία του Μποντ, ακόμα και την δυσμορφία του (μην ανησυχήσετε όταν δείτε το επάνω χείλος του φουσκωμένο σαν από σιλικόνη - υπάρχει λόγος).

Ο Ρότζερ Ντίκινς έχει αναμενόμενα υπογράψει μια καταπληκτική, σοφιστικέ φωτογραφία, η οποία βοηθά καταλυτικά στις εξαιρετικές σκηνές δράσης και όχι μόνο.

Η ίδια η ταινία αναγνωρίζει την σημαντική επέτειο που σημειώνει (50 χρόνια από την πρώτη ταινία) και χωρά πάμπολλες αναφορές σε όλες τις παλαιότερες ταινίες Μποντ αλλά και άλλες κλασικές στιγμές του σινεμά.

Και, τέλος, βλέποντας την ταινία και τη δουλειά του Σαμ Μέντες σε αυτήν, ελπίζουμε οι παραγωγοί του Μποντ να καταλάβουν ότι αυτό που χρειάζεται η σειρά δεν είναι σκηνοθέτες-διεκπεραιωτές - χρειάζεται 'κανονικούς', ικανούς σκηνοθέτες.

Και όσοι αναρωτιέστε για την πρώτη Ελληνίδα Μποντ γκερλ, η Τόνια Σωτηροπούλου είναι όντως καταπληκτική: είναι πανέμορφη, εντυπωσιακή και σέξι. Μόνο που εμφανίζεται σε τρία ακριβώς πλάνα της ταινίας, χαρακτηριστικά μεν, αλλά μικρής διάρκειας.

Όσο κάνετε υπομονή μέχρι την μέρα της κυκλοφορίας της ταινίας, την 1η Νοεμβρίου δηλαδή, δείτε το παρακάτω βίντεο για τη θρυλική σειρά.

 




00 inkefalonia general ad 300X250