Οσκαρ Πιστόριους: Συνελήφθη για τον θανάσιμο πυροβολισμό της φίλης του

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 15:40

Οσκαρ Πιστόριους: Συνελήφθη για τον θανάσιμο πυροβολισμό της φίλης του

Κατηγορίες για τον φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στίνκαμπ στο σπίτι του τα ξημερώματα απαγγέλθηκαν στον Οσκαρ Πιστόριους. Ο νοτιοαφρικανός ολυμπιονίκης ήταν ο μοναδικός μέσα στο σπίτι την ώρα του περιστατικού, υποστηρίζει η αστυνομία, που μιλά για έναν μάρτυρα (πιθανότατα διερχόμενο). Η σύντροφος του παραολυμπιονίκη Οσκαρ Πιστόριους βρέθηκε νεκρή από πυροβολισμό στο σπίτι του στην Πρετόρια το πρωί της Πέμπτης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι πρώτες αναφορές στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ο παραολυμπιονίκης ενδεχομένως να πέρασε την κοπέλα του για διαρρήκτη.

Τα ξημερώματα, η αστυνομία της Πρετόρια έλαβε κλήση για πυροβολισμούς στο σπίτι του Πιστόριους. Οταν οι αστυνομικοί έφτασαν, βρήκαν το προσωπικό του ασθενοφόρου που είχε κληθεί να προσπαθεί να κρατήσει στη ζωή μία 30χρονη που είχε πυροβοληθεί.

Η κοπέλα πέθανε στο σπίτι, ανακοίνωσε η αστυνομία, όπου και βρέθηκε ένα πιστόλι 9 χιλιοστών. Οπως ανέφερε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Κατλέγκο Μογκάλε, συνελήφθη και ανακρίνεται ο Οσκαρ Πιστόριους και αναμένεται να εμφανιστεί αργότερα την Πέμπτη ενώπιον δικαστηρίου.

Αστυνομικός της Νοτίου Αφρικής είχε αναφέρει αρχικά στο Reuters ότι η γυναίκα είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι και το χέρι. Οι συνθήκες του τραγικού περιστατικού είναι ακόμη θολές.

https://www.youtube.com/watch?v=a1uP681UPKQ

Οικογενειακοί καυγάδες

Πάντως, όπως φαίνεται η αστυνομία γνώριζε για προηγούμενους «οικογενειακούς καυγάδες» στην κατοικία του Οσκαρ Πιστόριους.

«Η κατηγορούσα αρχή θα αντιταχθεί στην απελευθέρωσή του με εγγύηση... κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει αναφορές για οικογενειακούς καυγάδες στην κατοικία του κατηγορουμένου», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο τηλεοπτικό δίκτυο eNCA, προσθέτοντας ότι η έρευνα βρίσκεται στα πρώτα στάδια και συνεχίζεται.

936full-reeva-steenkamp

Ο πατέρας του Οσκαρ Πιστόριους απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της Ρίβα Στίνκαμπ, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για το γεγονός.

«Εάν κάποιος κάνει κάποια δήλωση, αυτός θα πρέπει να είναι ο Οσκαρ. Αυτήν τη στιγμή είναι συντετριμμένος», δήλωσε ο Χένκε Πιστόριους στο ραδιοφωνικό δίκτυο SABC.

 

Πηγή: tovima.gr




00 inkefalonia general ad 300X250