Το 84% των Ελλήνων δεν εμπιστεύεται την τηλεόραση

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 18:16

Το 84% των Ελλήνων δεν εμπιστεύεται την τηλεόραση

Την δυσπιστία των πολιτών της χώρας απέναντι στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης και κυρίως την τηλεόραση καταγράφει η τακτική εξαμηνιαία δημοσκόπηση «Ευρωβαρόμετρο». Σύμφωνα με την έρευνα το 84% των Ελλήνων στην ερώτησγη «τείνετε να εμπιστεύεστε την τηλεόραση» απαντάει «μάλλον όχι» ενώ αρκετά υψηλό είναι το ποσοστό και για τον γραπτό Τύπο και το ραδιόφωνο με 77% και 70% αντίστοιχα.

Αντίθετα, οι Ελληνες εμπιστεύονται περισσότερο το Διαδίκτυο σε ποσοστό 45%, με το συνολικό ποσοστό της ΕΕ να ανέρχεται στο 35%.

Απαισιοδοξία για την οικονομική κατάσταση

Η έρευνα καταδεικνύει ακόμη ότι το 99% των Ελλήνων και Ισπανών θεωρούν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας τους είναι «κακή» με τις απαντήσεις των Ευρωπαίων να ποικίλλουν, όπως ήταν αναμενόμενο, ανάλογα με τη χώρα διαμονής τους.

Ενώ το 75% του πληθυσμού στη Σουηδία και τη Γερμανία πιστεύουν ότι η εθνική οικονομική κατάσταση είναι «καλή», με την άποψη αυτή συμφωνεί ποσοστό χαμηλότερο από 10% σε δέκα κράτη- μέλη και ποσοστό μόλις 1% στην Ελλάδα και την Ισπανία.

Εξάλλου, το 77% των Ελλήνων δηλώνει ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του είναι «κακή» (35% στην ΕΕ), έναντι 22% που δηλώνει ότι είναι «καλή» (63% στην ΕΕ). Επίσης, το 100% των Ελλήνων δηλώνουν ότι η κατάσταση της απασχόλησης στη χώρα είναι «κακή», έναντι 98% των Ισπανών και 79% των Ευρωπαίων.

Τα τέσσερα κυριότερα προβλήματα που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν οι Έλληνες σε εθνικό επίπεδο, είναι η ανεργία (58%), η οικονομική κατάσταση (55%), το δημόσιο χρέος (20%) και η φορολογία (17%). Για τους Ευρωπαίους τα τέσσερα κυριότερα προβλήματα είναι η ανεργία (48%), η οικονομική κατάσταση (37%), ο πληθωρισμός (24%) και το δημόσιο χρέος (17%).

Τέλος, στην ερώτηση «σε γενικές γραμμές πιστεύετε ότι τα πράγματα στη χώρα σας πάνε προς καλή ή κακή κατεύθυνση;», το 88% των Ελλήνων δηλώνει «σε κακή», έναντι 80% των Κυπρίων και 56% των Ευρωπαίων. Το 8% των Ελλήνων απαντά «ούτε το ένα ούτε το άλλο» και το 4% απαντά «σε καλή».

iefimerida




00 inkefalonia general ad 300X250