Καμμένος για Ιμια: Δέχτηκε πυρά το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 12:32

Καμμένος για Ιμια: Δέχτηκε πυρά το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού

Τους είπαν να προσνηωθούν σε τουρκική φρεγάτα και προτίμησαν να πέσουν

Ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του πεπεισμένος ότι στο επεισόδιο των Ιμίων, που κόστισε τη ζωή σε τρεις Ελληνες αξιωματικούς το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού δέχθηκε τουρκικά πυρά. «Είμαι πεπεισμένος πως το ελικόπτερο στα Ιμια δέχθηκε πυρά» τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

«Εψαξα να βρω τι έγινε εκείνη τη νύχτα, αλλά η τότε πολιτική ηγεσία είχε εξαφανίσει τα στοιχεία. Το ελικόπτερο βρίσκεται σε ένα τολ. Μόνο οι συνομιλίες έχουν αποχαρακτηριστεί. Άκουσα τις συνομιλίες του ελικοπτέρου των ηρώων μας εκείνο το βράδυ και σας πληροφορώ πως τους είχε προταθεί να προσνηωθούν σε τουρκικό σκάφος και εκείνοι αρνήθηκαν και προτίμησαν να πέσουν» τόνισε ο πρώην υπουργός Αμυνας.

«Ο Βλαχάκος, ο Καραθανάσης και ο Γιαλοψός. Μάλιστα, του έδωσε άδεια και η ελληνική πλευρά να προσνηωθεί στην τουρκική φρεγάτα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά στις τουρκικές προκλήσεις ξεκαθάρισε πως: «Ποτέ δεν ήταν γκρίζα ζώνη τα Ιμια. Ούτε θα είναι. Οταν πηγαίνει ο υπουργός Αμυνας και καταθέτει στεφάνι εκεί ακριβώς που έπεσαν οι ήρωες, είναι επίδειξη σημαίας. Τις σημαίες δεν τις παίρνει ο αέρας. Πήγαινα με το ελικόπτερο ακριβώς πάνω από τα Ιμια. Τα δύο τελευταία χρόνια δεν έγινε κατάθεση στεφάνων εκεί που έπεσαν οι ήρωες».

ΕΘΝΟΣ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250