Πορεία των ΑΜΕΑ στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 10:15

Πορεία των ΑΜΕΑ στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Πανελλήνια Παν-αναπηρική κινητοποίηση προκήρυξε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012. Με νέα της απόφαση καλεί τους όλους τους πολίτες που υποφέρουν από οποιασδήποτε μορφής αναπηρία να συγκεντρωθούν στις 11:00 έξω από το κτίριο του υπουργείο Οικονομικών στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Νίκης στο Σύνταγμα.

Προσυγκέντρωση θα γίνει στα γραφεία των επιμέρους Ομοσπονδιών διαφόρων παθήσεων και ειδικών κατηγοριών ατόμων με ειδικές ικανότητες και θα συνεχιστεί έξω από το κτίριο του υπουργείου Υγείας στην πλατεία Αριστοτέλους.

Πορεία και την επόμενη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου

Παράλληλα, καλεί τα μέλη της και όλα τα άτομα με αναπηρία σε επανάληψη των κινητοποιήσεων τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στις 10:00. "Τη φετινή 3η Δεκέμβρη τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους βρίσκονται όπως η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, εν μέσω καταιγιστικών οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων. Στη δίνη αυτής της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, ζωτικοί τομείς για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους όπως η υγεία, η αποκατάσταση και η ψυχική υγεία έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, επιφέροντας τραγικές συνέπειες στην υγεία και στην ποιότητα της καθημερινή
ς ζωής τους", τονίζεται χαρακτηριστικά.

Στις συγκεντρώσεις θα συμμετέχει και η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, η οποία "στολίζει" με βαρύτατες φράσεις τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα στην ανακοίνωσή της.

Ακολουθεί το απόσπασμα της ανακοίνωσης:

"Ο Υπουργός Οικονομικών κύριος Ι. Στουρνάρας, ο οποίος με δική του τροπολογία εξαίρεσε τα άτομα με βαριές αναπηρίες με ποσοστό άνω του 80% από τις επώδυνες περικοπές των συντάξεων και των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινών διακοπών κατά την ψήφιση του 3ου Μνημονίου, εντελώς πραξικοπηματικά, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, άνοιξε ημέρα Κυριακή το Εθνικό Τυπογραφείο, προκειμένου να αυτοαναιρεθεί και να προσφέρει, εκτός των άλλων, στο βωμό των δανειστών χωρίς ντροπή και χωρίς αναστολές σαν σφάγια και τους αναπήρους αυτής της Χώρας. Προς μεγάλη μας έκπληξη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Κάρολος Παπούλιας επικύρωσε με το βάρος της υπογραφής του το συντελεσθέν πραξικόπημα.

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών διατρανώνει σε όλους τους τόνους ότι οι τυφλοί και τα άτομα με προβλήματα όρασης, καθώς και όλοι οι άνθρωποι με βαριές αναπηρίες, δε θα παραδώσουν αμαχητί τα όπλα, δε θα δεχθούν οι μισθοί και συντάξεις τους να προσφερθούν βορά στην αδηφαγία των δανειστών ενός «ανέλεγκτου» χρέους, το οποίο δεν αποδέχονται καθώς δεν είναι αυτοί που το δημιούργησαν, κι ως εκ τούτου δεν οφείλουν να το πληρώσουν, και δεν θα αφεθούν οικιοθελώς να ριχτούν στον κοινωνικό Καιάδα για τον οποίο τους προορίζει η Κυβέρνηση.

Θα αγωνιστούμε μαζικά, μαχητικά, ενωτικά, μέχρι τέλους για να πάρουν οι εργαζόμενοι πίσω τους μισθούς τους που έχουν εδώ και 2,5 χρόνια βάρβαρά πετσοκοπεί, για να μην περικοπούν οι συντάξεις και τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινών διακοπών περαιτέρω, για να διατηρηθεί το ισχύον φορολογικό καθεστώς για τα παραπάνω, για να συνεχίσει να χορηγείται το ΕΚΑΣ στους τυφλούς δικαιούχους ανεξαρτήτως ηλικίας και για να μη γίνει καμία απόλυση ή θέση σε διαθεσιμότητα κανενός τυφλού εργαζομένου".

Πηγή: 24h.gr




00 inkefalonia general ad 300X250