Συμπλοκή Ελλήνων και Αλβανών στο Γέρακα -6 τραυματίες, 1 με σφαίρα στο λαιμό

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 10:34

Συμπλοκή Ελλήνων και Αλβανών στο Γέρακα -6 τραυματίες, 1 με σφαίρα στο λαιμό

Συμπλοκή σημειώθηκε το βράδυ ανάμεσα σε Έλληνες και Αλβανούς μετά το τραγικό συμβάν με τον Έλληνα ομογενή, Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Αναλυτικότερα, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ραντεβού μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών, στη συμβολή των οδών Δομοκού και Γέρακα, στο Γέρακα.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν έξι άτομα, τρεις εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο Σισμανόγλειο και 3 στον Ερυθρό Σταυρό. Ως πιο σοβαρή έχει αναφερθεί η περίπτωση ενός Έλληνα που τραυματίστηκε με σφαίρα στο λαιμό.

Στο χώρο της συμπλοκής έχει βρεθεί ένα όπλο, ενώ εξετάζεται το κατά πόσο συνδέεται με τη δολοφονία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία.

Το χρονικό με τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Ο ομογενής ύψωσε τη γαλανόλευκη στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων για την 28η Οκτωβρίου.

Στο σημείο έσπευσαν Αλβανοί αστυνομικοί οι οποίοι κατέβασαν την ελληνική σημαία με αποτέλεσμα ο Ελληνας ομογενής, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ να αρχίσει να πυροβολεί με καλάσνικοφ.

Το Βουλιαράτι (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο, στη νότια Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.