Η Αλ Κάιντα πίσω από τους εμπρησμούς δασών σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 09:05

 Η Αλ Κάιντα πίσω από τους εμπρησμούς δασών σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Μια αποκάλυψη που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις έκανε ο αρχηγός των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (FSB), Αλεξάντερ Μπόρντικοφ, που είπε ότι οι μεγάλες φωτιές στις χώρες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια είναι έργο της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», ο Μπόρντικοφ δήλωσε χτες στη Μόσχα πως «η Αλ Κάιντα βρίσκεται πίσω από τις εκτεταμένες πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων στις χώρες της Ε.Ε». Σύμφωνα με τον Μπόρντικοφ, η Αλ Κάιντα είναι υπεύθυνη για εμπρησμούς δασών σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και άλλα κράτη της Ε.Ε.

Η δήλωση-βόμβα έγινε στο περιθώριο διεθνούς συνόδου μυστικών υπηρεσιών, όπου ο αρχηγός της περίφημης FSB εξήγησε τις καινούριες πρακτικές που ακολουθεί η εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση μέσα στην Ευρώπη. Όπως είπε, η Αλ Κάιντα έχει επιλέξει αυτήν την τακτική καθώς είναι εύκολη, και δεν απαιτεί χρήματα, προετοιμασία ή τεχνικό εξοπλισμό, ενώ έχει «θεαματικά αποτελέσματα» με ανυπολόγιστες ζημιές για τα κράτη της Ευρώπης.

Ο Μπόρντικοφ παρέθεσε και στοιχεία για την αποκάλυψη-βόμβα, λέγοντας ότι υπάρχουν στο διαδίκτυο ιστοσελίδες της Αλ Κάιντα, όπως η «Δάσος Τζιχάντ», που δίνουν αναλυτικές «οδηγίες» για τους αποτελεσματικότερους τρόπους εμπρησμού ενός δάσους.

Πηγή: Η Αλ Κάιντα πίσω από τους εμπρησμούς δασών σε Ελλάδα και Ευρώπη! | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/70579#ixzz28J7pdE5v




00 inkefalonia general ad 300X250