Ναύπλιο: Έβαλαν ράμπα και ειδικό αναπηρικό καροτσάκι για ΑΜΕΑ στις παραλίες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 14:30

Ναύπλιο: Έβαλαν ράμπα και ειδικό αναπηρικό καροτσάκι για ΑΜΕΑ στις παραλίες

 Την ώρα που οι περισσότεροι από εμάς απολαμβάνουμε τις θαλασσινές μας βουτιές και τις διακοπές μας στην παραλία, πολλοί συμπολίτες μας έχουν ελάχιστες δυνατότητες και ζουν με τον περιορισμό.

Το Ναύπλιο μόλις προστέθηκε στη λίστα με τα μέρη όπου τα ΑμεΑ έχουν πλέον άνετη δυνατότητα πρόσβασης στη θάλασσα. Η καινούργια υποδομή τοποθετήθηκε στην παραλία Καραθώνας για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα, έτσι ώστε, να απολαμβάνουν με ασφάλεια και ευκολία το μπάνιο τους. Η υποδομή αυτή αποτελείται από ένα ειδικό αμαξίδιο, το οποίο μπαίνει μέσα στο νερό με τον λουόμενο, ο οποίος το χρησιμοποιεί, καθώς και πλαστικό διάδρομο, πάνω στον οποίο μεταφέρεται το αμαξίδιο. Ο εν λόγω διάδρομος τοποθετήθηκε δίπλα στον πύργο του ναυαγοσώστη στην παραλία Καραθώνας προκειμένου οι ναυαγοσώστες να βοηθούν και να επιβλέπουν την ασφαλή χρήση του αμαξιδίου. Ο Δήμος έχει προμηθευτεί 3 συνολικά διαδρόμους και αμαξίδια ειδικά σχεδιασμένα για άτομα με κινητική αναπηρία, που θα τοποθετηθούν τις προσεχείς ημέρες στις παραλίες του Τολού και της Πλάκας Δρεπάνου. Ο συγκεκριμένος διάδρομος τοποθετήθηκε  δίπλα στον πύργο του ναυαγοσώστη στην παραλία Καραθώνας προκειμένου οι ναυαγοσώστες να βοηθούν και να επιβλέπουν την ασφαλή χρήση του αμαξιδίου.

Η πρώτη επίδειξη της λειτουργίας των εγκαταστάσεων έγινε το πρωί της Πέμπτης 7 Ιουνίου παρουσία του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου και του αντιδήμαρχου Γιώργου Καχριμάνη. Ο Δήμος έχει προμηθευτεί 3 συνολικά διαδρόμους και αμαξίδια ειδικά σχεδιασμένα για άτομα με κινητική αναπηρία τα οποία και θα τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες στις παραλίες του Τολού και της Πλάκας Δρεπάνου.

00000000 KARATHONA00000000 KARATHONA00000000 KARATHONA

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

 




00 inkefalonia general ad 300X250