Στο άλλο άκρο η Αυστραλία- Καύσωνας μέχρι και 45°C στον ανατολικό μέρος της χώρας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 12:53

Στο άλλο άκρο η Αυστραλία- Καύσωνας μέχρι και 45°C στον ανατολικό μέρος της χώρας

Και μπορεί το κύμα χιονιά να έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, μιας και πολλές περιοχές αντιμετωπίζουν σφοδρή κακοκαιρία, αλλά στην Αυστραλία συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.


Συγκεκριμένα, για ένα νέο κύμα καύσωνα προετοιμάζονται οι Αυστραλοί, ο οποίος αναμένεται να «σαρώσει» το ανατολικό μέρος της χώρας.

Ήδη έχουν δοθεί οδηγίες στους πολίτες για να αποφύγουν την έκθεση στον ήλιο τις επόμενες μέρες και για το πως να αντιμετωπίσουν την ηλίαση κυρίως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι.

Η θερμοκρασία αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο, καθώς μερικές περιοχές θα δουν το θερμόμετρο να ανεβαίνει στους 40 βαθμούς Κελσίου, σε αντίθεση με την Νότιο Αυστραλία όπου επικρατεί το τροπικό κλίμα.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει προβλέψει πως ο καύσωνας μπορεί να φθάσει ακόμη και τους 45 βαθμούς Κελσίου μεταξύ της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας  και του Κουίνσλαντ μέχρι την Τετάρτη.

Στο Σίδνεϊ ο υδράργυρος μπορεί να αγγίξει μέχρι και τους 41 βαθμούς, ενώ μεγάλος είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς ειδικά στις περιοχές που γίνεται εξόρυξη του άνθρακα.