Γαλλία: Δύο ένοπλοι έσφαξαν ιερέα και πιστό σε εκκλησία -Φώναζαν «ISIS»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 13:06

Γαλλία: Δύο ένοπλοι έσφαξαν ιερέα και πιστό σε εκκλησία -Φώναζαν «ISIS»


Με αιματηρό τρόπο έληξε η ομηρία σε εκκλησία στη Νορμανδία της Γαλλίας, μετά από επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας.

Εγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται καθ'οδόν προς το σημείο.

Ολα ξεκίνησαν όταν δύο δράστες, αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, εισέβαλαν στην εκκλησία με μαχαίρια και έπιασαν ομήρους πέντε ανθρώπους, στο χωριό Saint-Etienne-du Rouvray της Νορμανδίας, βόρεια της Γαλλίας: Εναν παπά, δύο καλόγριες και δύο πιστούς. Μια άλλη καλόγρια κατόρθωσε να εγκαταλείψει το σημείο και να ζητήσει βοήθεια. 

Επιτόπου έφτασε άμεση δύναμη της αστυνομίας και κλήθηκαν οι ειδικές δυνάμεις. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης της αστυνομίας οι δύο δράστες έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών, μόλις βγήκαν στην πόρτα της εκκλησίας. Είχαν όμως δολοφονήσει τον ιερέα και έναν πιστό, κόβοντάς τους το λαιμό με τα μαχαίρια. Σύμφωνα με το Le Point, οι δύο ένοπλοι φώναζαν «ISIS» μπαίνοντας στην εκκλησία.

Ο χάρτης της περιοχής κοντά στην πόλη Ρουέν, στην επαρχία της Νορμανδίας.

Φωτογραφίες: Twitter /@fredveille>

Περιοχή πιστών καθολικών

Η Νορμανδία, και ειδικά η περιοχή όπου έδρασαν οι ένοπλοι, είναι εξαιρετικά αφοσιωμένη στον καθολικισμό. Η μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, η Ρουέν, η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το χωριό Saint-Etienne-du-Rouvray, όπου έγινε το φονικό, αποκαλείται «η πόλη με τα 100 καμπαναριά».

  iefimerida.gr