Πουλήθηκαν τελικά και τα δύο Airbus -Για 4,2 εκατ. δολάρια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 20:02

Πουλήθηκαν τελικά και τα δύο Airbus -Για 4,2 εκατ. δολάρια

H Turboshaft FZE ανακηρύχθηκε προτιμητέος αγοραστής, στο διαγωνισμό για την πώληση των δύο Airbus A340-300, στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ την Τετάρτη.

 

Τα δύο αεροσκάφη πωλήθηκαν για 4,2 εκατ. δολάρια. Στις 7 Ιουνίου, αποσφραγίσθηκαν ενώπιον του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ οι φάκελοι των οικονομικών προσφορών των εταιρειών Magellan Aviation Services Limited και Turboshaft FZE. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να ελεγχθούν οι φάκελοι των οικονομικών προσφορών και να συνεδριάσει εκ νέου για την κατακύρωση του διαγωνισμού.

Η Turboshaft FZE υπέβαλε την υψηλότερη οικονομική προσφορά και ανακηρύχτηκε ως προτιμητέος αγοραστής, σε συμφωνία με τους όρους και τα προβλεπόμενα της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών.

Η ολοκλήρωσης της συναλλαγής και η υπογραφή του συμβολαίου υπόκειται στον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το ΤΑΙΠΕΔ ήδη από τον Ιανουάριο του 2014 είχε προχωρήσει την προετοιμασία για την πώληση των δύο αεροσκαφών κατόπιν διαγωνισμού και τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς αποφάσισε την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας ευθύς μετά την μεταφορά των τίτλων ιδιοκτησίας από το Ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ. Τελικά, τον φετινό Μάρτιο ανακοινώθηκε η έναρξη της διαδικασίας πώλησης των δύο Airbus.

Φωτογραφία: ΤΑΙΠΕΔ

 



00 inkefalonia general ad 300X250