Ζάκυνθος-Αρνητική «πρωτιά» σε συλλήψεις στις τουριστικές περιοχές των Ιονίων Νήσων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016 09:17

Ζάκυνθος-Αρνητική «πρωτιά» σε συλλήψεις στις τουριστικές περιοχές των Ιονίων Νήσων

Σε εφαρμογή μπήκε ο ειδικός σχεδιασμός αστυνόμευσης των τουριστικών περιοχών των νησιών του Ιονίου. Ο σχεδιασμός-βάσει σχετικής ενημέρωσης της ΕΡΤ Ζακύνθου-αποτελείται από αυξημένα προληπτικά μέτρα, με ιδιαίτερη μέριμνα για τις περιοχές του Κάβου (Κέρκυρα) και του Λαγανά (Ζάκυνθος).


Συνελήφθησαν-το διάστημα από 1η έως 6 Ιουνίου-συνολικά 108 άτομα, για διάφορα αδικήματα, εκ των οποίων 57 στη Ζάκυνθο, (η οποία και πάλι καταγράφει αρνητική «πρωτιά»), 16 στην Κεφαλονιά, 22 στην Κέρκυρα και 13 στην Λευκάδα.
Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν 65 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ηχορύπανση, στέρηση αδείας λειτουργίας, ωράριο λειτουργίας καταστημάτων κ.α.) και 531 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. (μέθη, υπερβολική ταχύτητα, επικίνδυνη οδήγηση κ.α.).
«Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα αποτελέσματα από τη μέχρι τώρα εφαρμογή του ειδικού σχεδίου αστυνόμευσης των τουριστικών περιοχών των νησιών του Ιονίου», τονίζει η γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Ιονίων Νήσων.
Προσθέτει, δε, πως, «τα ειδικά μέτρα αυξημένης αστυνομικής παρουσίας στις τουριστικές περιοχές των νησιών του Ιονίου, αποσκοπούν στην προστασία των επισκεπτών αλλά και των μονίμων κατοίκων από παραβατικές συμπεριφορές και στην διαμόρφωση κλίματος ασφάλειας».

ert.gr




00 inkefalonia general ad 300X250