EgyptAir: Βρέθηκαν συντρίμμια -Νότια της Κρήτης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016 17:14

EgyptAir: Βρέθηκαν συντρίμμια -Νότια της Κρήτης

Βρέθηκαν συντρίμμια του Airbus που εξαφανίστηκε τα ξημερώματα αλλά και δύο πτώματα, σύμφωνα με το κανάλι Αλ Αράμπια.


Πρόκειται για δύο αντικείμενα πορτοκαλί χρώματος τα οποία εντοπίστηκαν 100 μίλια από το σημείο που είχε εκπέμψει σήμα για τελευταία φορά το μοιραίο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το κανάλι Αλ Αράμπια, μάλιστα, έχουν ήδη βρεθεί και δυό σοροί επιβαινόντων να επιπλέουν στη θάλασσα, όπως μεταδίδει η Telegraph. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Οσον αφορά τα συντρίμμια εντοπίστηκαν από αιγυπτιακό αεροσκάφος στη θαλάσσια περιοχή Νοτιοανατολικά της Κρήτης,  230 ναυτικά μίλια Νοτιοανατολικά της Κρήτης και κατά πληροφορίες του Guardian μια ελληνική φρεγάτα σπεύδει στο σημείο για να τα περισυλλέξει. Το πρώτο από τα δύο μεγάλα συντρίμμια, πορτοκαλί χρώματος, εντοπίστηκε στις 15:20 και το δεύτερο στις 15:30. Σύμφωνα με πληροφορίες το ένα είναι μακρόστενο και το δεύτερο είναι μεγαλύτερο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το Reuters και το FOX News, τα συντρίμμια βρέθηκαν 50 μίλια νοτιοανατολικά από το σημείο, στο οποίο εξέπεμψε για τελευταία φορά το αεροσκάφος.

Αντίστοιχες αναφορές για ανεύρεση συντριμμιών, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν στην ΕΡΤ, φαίνεται να έχει λάβει και ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας/ Λιμενικό Σώμα/ Ελληνική Ακτοφυλακή.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως την πληροφορία που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

 
iefimerida.gr
Συναγερμός έχει σημάνει σε ελληνικές, αιγυπτιακές και κυπριακές Aρχές έπειτα από την εξαφάνιση αεροσκάφους στο Λιβυκό Πέλαγος, ενώ πετούσε στα 37.000 πόδια.

Η αιγυπτιακή αεροπορική εταιρεία «EgyptAir» ανακοίνωσε νωρίς το πρωί της Πέμπτης πως η «πτήση 804 που εκτελούσε δρομολόγιο από το Παρίσι με κατεύθυνση το Κάιρο χάθηκε από τα ραντάρ, στις 02.45 ώρα Καΐρου».Αεροπλάνο της Egyptair που πραγματοποιούσε πτήση από το Παρίσι στο Κάιρο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ πριν από την είσοδο αιγυπτιακό εναέριο χώρο. Σύμφωνα με το CNN στο αεροσκάφος επιβαίνουν 59 επιβάτες και 10 μέλη πληρώματος. "Μια ενημερωμένη πηγή της EGYPTAIR δήλωσε ότι η πτήση Νο MS804, η οποία αναχώρησε από το Παρίσι στις 23:09 (CEST), με κατεύθυνση προς το Κάιρο έχει εξαφανιστεί από τα ραντάρ," δήλωσε η εταιρεία στο Twitter της. Πηγή: www.lifo.gr

Ετικέτες: