Πάτρα: Πώς θα λειτουργεί το σύστημα με τους σταθμούς κοινόχρηστων ποδηλάτων

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Μαΐου 2016 21:01

Πάτρα: Πώς θα λειτουργεί το σύστημα με τους σταθμούς κοινόχρηστων ποδηλάτων

Από σταθμούς και κοινόχρηστα ποδήλατα θα γεμίσουν διάφορες περιοχές της Πάτρας, με το όλο σύστημα να είναι έτοιμο να λειτουργήσει από πλευράς του Δήμου Πατρέων και της ΑΔΕΠ.  

Η παρουσίαση του συστήματος των κοινόχρηστων ποδηλάτων που ήταν να γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής από τον Δήμο Πατρέων, μετά από σχετική συνέντευξη τύπου, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της απεργίας.

Πάντως, το σύστημα θα ξεκινήσει την λειτουργία του, έτσι όπως έχει σχεδιαστεί βάση του πιλοτικού προγράμματος, στο οποίο έχει ενταχθεί. Όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση των ποδηλάτων θα μπορούν να υποβάλλουν την σχετική αίτηση στα γραφεία της ΑΔΕΠ (Ελευθερίου Βενιζέλου 38) και στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολίτη.

Οι ενδιαφερόμενοι θα προσκομίζουν την φωτοτυπία της ταυτότητάς τους και μία απόδειξη από ΔΕΚΟ, έτσι ώστε να πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας τους, ενώ ταυτόχρονα θα καταγράφονται στο ηλεκτρονικό σύστημα τα προσωπικά τους στοιχεία.

Στη συνέχεια θα παίρνουν την ειδική κάρτα και με αυτή θα παίρνουν από τους σταθμούς τα ποδήλατα. Η χρήση των ποδηλάτων θα είναι εντελώς δωρεάν.Ο ποδηλάτης θα μπορεί να παίρνει ένα ποδήλατο από ένα σταθμό να το αφήνει σε έναν άλλο και να παίρνει ένα ακόμη, όμως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να το επιστρέφει μέσα σε τέσσερις ώρες.

Διαφορετικά θα υπάρχει η σχετική ενημέρωση προς τους διαχειριστές, οι οποίοι θα φτάνουν έως και στο σπίτι του ποδηλάτη, προκειμένου να πάρουν το ποδήλατο που είχε δανειστεί πίσω.

Να σημειωθεί ότι σταθμοί με κοινόχρηστα ποδήλατα (μαζί με αυτά της Περιφέρειας) θα υπάρχουν στην πλατεία Γεωργίου, στο νέο λιμάνι, στο πάρκινγκ Καλεντζώτη στην πλατεία Τριών Συμμάχων, στην Αγορά Αργύρη, στην πλατεία Όλγας, στα πλατεία Υψηλών Αλωνίων, στον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων, στον πεζόδρομο της  Παντανάσσης, στην πλατεία Καποδίστρια, στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και στον σταθμό Κανελλόπουλου.

patrasevents.gr




00 inkefalonia general ad 300X250