Το πλοίο «Παναγία Τήνου» βυθίζεται στο λιμάνι του Πειραιά -Μετά από εισροή υδάτων [εικόνες]

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 14:09

Το πλοίο «Παναγία Τήνου» βυθίζεται στο λιμάνι του Πειραιά -Μετά από εισροή υδάτων [εικόνες]

Απίστευτες είναι οι εικόνες με το πλοίο Παναγία Τήνου να έχει πάρει κλίση και στην ουσία να βυθίζεται στο λιμάνι του Πειραιά. Νωρίτερα, παρατηρήθηκε εισροή υδάτων στο πλοίο το οποίο είναι δεμένο στην Πύλη Ε4 στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο ήταν παροπλισμένο και τα νερά άρχισαν να μπαίνουν από ρήγμα που δημιουργήθηκε. Το πλοίο έχει πάρει κλίση και τα πλοία που ήταν δεμένα κοντά του απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας!

Το λιμενικό ενημερώθηκε στις 11:15 ότι το πλοίο είχε πάρει κλίση και έβαζε νερά από την δεξιά πλευρά. Στο σημείο βρίσκονται δυο ρυμουλκά και είναι σε εξέλιξη σχέδιο απάντλησης υδάτων. Όμως το πλοίο έχει πάρει πολύ μεγάλη κλίση... Γύρω από το πλοίο έχουν τοποθετηθεί τεχνητά φράγματα για να αποτραπεί η ρύπανση.

Οι στιγμές της βύθισης

 

 

Η ιστορία ενός πλοίου - θρύλου


Το πλοίο, ήταν ο φημισμένος αντίπαλος του ΝΑΙΑΣ ΙΙ. Ρυμουλκήθηκε τον Ιανουάριο του 1960 και η εταιρεία του

H.M Koningin Juliana (HMKJ) το δημιούργησε το 1959 και το ονόμασε KONINGIN WILHELMINA. Δρομολογήθηκε σε γραμμές της Ολλανδίας μέχρι το 1978. Εκείνη την χρονιά στμάτησε τα δρομολόγια και τον Οκτώβριο πουλήθηκε στη Ακτοπλοΐα Βεντούρη.

Ονομάστηκε αρχικά ΚΑΠΤΑΙΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ και δρομολογήθηκε στη γνώριμη γραμμή: Πειραιά - Σύρο - Τήνο - Μύκονο. Το 1981 ονομάστηκε ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ. Επίσημα πλέον ανήκει στην VENTOURIS SEA LINES ενώ το 1990 περνά για λίγο στα χέρια της Α.Κ.VENTOURIS (σημερινής C-LINK). Επιστρέφει στην V.S.L. και το 1994 μετονομάζεται σε ΑΡΤΕΜΙΣ.

Το 1996 το αγοράζει με πλειστηριασμό η ΜΙΝΟΑΝ CRUISES και κάνει κρουαζιέρες ως ΑΡΤΕΜΙΣ μεταξύ Σαντορίνης και Ηρακλείου. Το πλοίο στην συνέχεια παροπλίστηκε και τώρα βυθίζεται με το όνομα Παναγία Τήνου...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Newsit.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παρακάτω 

(φωτο Yannis Kemmos)