Απίστευτο: Ερωτική απογοήτευση πίσω από την αεροπειρατεία στην Κύπρο

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016 11:43

Απίστευτο: Ερωτική απογοήτευση πίσω από την αεροπειρατεία στην Κύπρο

Στο αεροσκάφος της Egypt Air παραμένει ο αεροπειρατής κρατώντας ομήρους, το πλήρωμα καθώς και ορισμένο αριθμό επιβατών, από 5 έως 15 κατά πληροφορίες. 


Το όνομα του αεροπειρατή κατά πληροφορίες είναι Ibrahim Samaha και είναι Αιγύπτιος και όχι Λίβυος όπως αρχικά είχε διαρρεύσει. Την ίδια ώρα γίνεται γνωστό ότι τα κίνητρά του ήταν προσωπικά. Στην αρχή έγινε γνωστό ότι ήθελε να λάβει πολιτικό άσυλο στην Ευρώπη και βρήκε αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο να το κάνει, ενώ αργότερα έγινε γνωστό ότι έχει ζητήσει να σταλεί ένας φάκελος με 4 σελίδες γραμμένες στα αραβικά σε μία γυναίκα που ζει στην Κύπρο. Το όνομα της εν λόγω γυναίκας έχει δοθεί στις αρχές και μάλιστα αυτή την ώρα οδηγείται στο αεροδρόμιο. 

Live οι εξελίξεις:

11:28 Σύμφωνα με το Sputnik ο αεροπειρατής φέρεται να απελευθέρωσε όλους τους επιβάτες και κρατάει μέσα στο αεροσκάφος μόνο τα μέλη του πληρώματος. 

11:25 Η γυναίκα που θέλει να δει ο αεροπειρατής είναι η Κύπρια Μαρίνα Παράσχου, η οποία μεταφέρεται από την Ορόκλινη στο αεροδρόμιο για να συνομιλήσει με τον δράστη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης ήταν παντρεμένος με τη συγκεκριμένη γυναίκα και έχουν 4 παιδιά.  

11:15 Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Guardian, ο δράστης είναι από τον Λίβανο. Επίσης, πάντα σύμφωνα με τον Guardian, ζητά πολιτικό άσυλο.

10:54 Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κίνητρα του αεροπειρατή είναι προσωπικά. Συγκεκριμένα φέρεται να ζήτησε να παραδοθεί στην πρώην γυναίκα του πυ ζει στη Λάρκανα 4σέλιδη επιστολή. Το όνομα της γυναίκας έχει γνωστοποιηθεί στις κυπριακές αρχές.  

10:46 Κυπριακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι τελικά όμηροι του αεροπειρατή είναι 15 άτομα, χωρίς να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.

10:40 Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ ο αεροπειρατής έχει ζητήσει να στείλει γράμμα τεσσάρων σελίδων, γραμμένο στα αραβικά, σε γυναίκα που βρίσκεται στην Κύπρο. Το όνομα της γυναίκας έχει ήδη δοθεί στις αρχές.

10:35 Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τους ομήρους που κρατάει ακόμα μέσα στο αεροσκάφος ο αεροπειρατής. Η Egypt Air και ο διευθυντής ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Ζήνων αναφέρουν πως εντός του αεροσκάφους παραμένουν 5 αλλοδαποί επιβάτες (3 Βρετανοί, 1 Ιρλανδός και ένας Ιταλός) καθώς και το επταμελές πλήρωμα. 
Σύμφωνα με το Sky news οι επιβάτες που παραμένουν μέσα στο αεροσκάφος είναι 4 συν το πλήρωμα.

10:25 Η Egypt Air επιβεβαίωνει μέσω του twitter ότι ο τρομοκράτης είναι ζωσμένος με εκρηκτικά

10:22 Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για δεύτερο αεροπειρατή εντός του αεροσκάφους

10:21 Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο αεροπειρατής ήθελε να κατευθύνει το αεροπλάνο στην Τουρκία

10:21 Εχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις

10:11 Οπως μεταδίδουν αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα στους επιβάτες που παραμένουν μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους, βρίσκονται 10 Αμερικανοί και 8 Βρετανοί πολίτες.

10:05 Απελευθερώνονται γυναίκες και παιδιά. Επετράπη σε όλες τις γυναίκες και παιδιά αιγυπτιακής καταγωγής να εγκαταλείψουν το αεροπλάνο και κράτησαν μέσα όλους οι άνδρες. Εξάλλου, αξίωσε την απομάκρυνση όλων των αστυνομικών από το αεροπλάνο. Ισχυρή δύναμη της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας βρίσκεται σε επιφυλακή στην περιοχή, ενώ το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει κλείσει και τα αφικνούμενα αεροπλάνα κατευθύνονται στην Πάφο. 
Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης επικοινώνησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και τον πληροφόρησε ότι οι Αρχές χειρίζονται την κατάσταση.

10:03 Σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με τον αεροπειρατή

10:02 Το ΑΡ μεταδίδει επικαλούμενο Κύπιρο αξιωματούχο ότι υπάρχουν υποψίες ότι στο αεροσκάφος υπάρχει βόμβα

09:58 Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Στο Airbus 320 πτήση 181, με 81 επιβάτες από την Αλεξάνδρεια στο αεροδρομίου του Καΐρου υπάρχει υπόθεση απαγωγής.

Ο πιλότος Ομάρ Τζαμάλ ανέφερε πως υπάρχει απειλή από την παρουσία επιβάτη, που έχει στην κατοχή του ζώνη με εκρηκτικά. Ανάγκασε τον πιλότο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρκανας στην Κύπρο στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, με τις αρχές να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς».

09:56 Πληροφορίες αναφέρουν ότι αφέθηκαν να κατέβουν από το αεροσκάφος γυναίκες, άνδρες και παιδιά αιγυπτιακής καταγωγής

09:53 Το όνομα του πιλότου κατά πληροφορίες είναι Ομάρ Τζαμάλ

09:52 Ο αεροπειρατής φορά ζώνη με εκρηκτικά

09:50 Σε συναγερμό έχουν τεθεί όλες οι δυνάμεις ασφαλείας, ενώ έχουν συσταθεί 2 κέντρα χειρισμού κρίσεως.

09:49 Στο αεροδρόμιο βρίσκονται οι υπουργοί Άμυνας, Μεταφορών και Εξωτερικών και έχουν μεταβεί ασθενοφόρα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ενώ το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει κλείσει και όλα τα αεροσκάφη που θα προσγειώνονταν στην πόλη, κατευθύνονται στο αεροδρόμιο Πάφου.

09:48 Ο αεροπειρατής φέρεται να ζήτησε πολιτικό άσυλο

09:47 Αξιωματούχος της κυπριακής κυβέρνησης αναφέρει ότι ο αεροπειρατής άφησε να βγουν από το αεροσκάφος γυναίκες και παιδιά αιγυπτιακής υπηκοότητας. 

09:40 Κυπριακά μέσααναφέρουν ότι ο αεροπειρατής είναι διατεθειμένος να αφήσει να βγουν από το αεροσκάφος 12 παιδιά και 2 γυναίκες

09:30 Ενας αεροπειρατής στο αεροσκάφος. Υποστηρίζει ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και ότι υπάρχει βόμβα στο αεροσκάφος

09:28 Σύμφωνα με πληροφορίες ο αεροπειρατής είναι ένας και είναι οπλισμένος

 
iefimerida.gr


Φόρτωση…

Φόρτωση…