Συνεχίζεται με μεγάλη ένταση το κύμα καύσωνα μέχρι και τη Δευτέρα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 08:40

Συνεχίζεται με μεγάλη ένταση το κύμα καύσωνα μέχρι και τη Δευτέρα

Το κύμα καύσωνα που επηρεάζει τη χώρα θα συνεχίσει, σύμφωνα με τις νεώτερες προγνώσεις με μεγάλη ένταση μέχρι και τη Δευτέρα. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών οι μέγιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά μέχρι και τη Δευτέρα θα κυμαίνονται στα επίπεδα των 39 ως 41 βαθμών, με τις υψηλότερες τιμές σε περιοχές της Βόρειας, Δυτικής και Κεντρικής Ελλάδας.

Στην νησιωτική χώρα οι μέγιστες θερμοκρασίες δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 34-35 βαθμούς, με εξαίρεση τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου που βρίσκονται κοντά στις ακτές της Τουρκίας, όπου η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 37-39 βαθμούς. Υψηλές θερμοκρασίες θα σημειώνονται τοπικά και στη Νότια Κρήτη.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάνει τοπικά στους 38-40 βαθμούς, ενώ θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη στις ανατολικές παραλιακές περιοχές του νομού.

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά στους 36-38 βαθμούς.

Σημειώνεται ότι στης περισσότερες περιοχές και οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, θα αγγίξει στα ηπειρωτικά τους 41 και πιθανώς τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η θερμοκρασία από 26 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

24h




00 inkefalonia general ad 300X250