Γ. Παπανδρέου: Να διαδραματίσουμε ρόλο για την ενότητα του ευρύτερου χώρου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 10:42

Γ. Παπανδρέου: Να διαδραματίσουμε ρόλο για την ενότητα του ευρύτερου χώρου

Στην ανάγκη το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) να διαδραματίσει ρόλο καθοριστικό στην ενότητα του ευρύτερου χώρου του, που αποτελεί προϋπόθεση για να αλλάξει η χώρα με «προοδευτικό πρόσημο», στάθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος.

Πρόσθεσε δε ότι στον διάλογο για τη συνεργασία των προοδευτικών μεταρρυθμιστικών δυνάμεων «συμμετέχουμε όλοι ισότιμα, χωρίς προαπαιτούμενα, με τις απόψεις και τις θέσεις μας». «Συμμετέχουμε όμως, με όρους πολιτικούς και με γνώμονα τη συνέπειά μας στις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά μας», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι κάποιοι παρέμειναν συνεπείς σε αυτά, παρά το όποιο κόστος, πολιτικό ή προσωπικό, ωστόσο όπως είπε, «κάποιοι δεν υπερασπίστηκαν τον αγώνα που δώσαμε και είτε με τη στάση τους έδωσαν άλλοθι σε εκείνους που πολέμησαν την εθνική μας προσπάθεια στο όνομα μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, είτε συνέβαλαν στην απαξίωση και την απομείωση της παράταξής μας».

«Όλα αυτά κρίνονται. Αλλά πάνω απ' όλα, υπάρχει το χρέος των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στη χώρα. Και εμείς οφείλουμε να υπηρετήσουμε αυτό το χρέος», συνέχισε ο κ. Παπανδρέου και ζήτησε να προσέρχονται όλοι «στον κοινό αγώνα με σεβασμό και ήθος».

«Όλα τα άλλα, διαδικασίες και οδικοί χάρτες, έπονται», συνέχισε ο κ. Παπανδρέου και υπογράμμισε ότι «εμείς θα είμαστε πάντα παρόντες, αλλά με τις αρχές μας, τις αξίες μας, τα ιδανικά μας, τις θέσεις και τις απόψεις μας, συντεταγμένοι και πάντα προσηλωμένοι στο διακύβευμα της χώρας».

Ο κ. Παπανδρέου κράτησε σαφείς αποστάσεις από τη Ν.Δ. λέγοντας ότι δεν αρκεί η συνεργασία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, αλλά είναι απαραίτητη η συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων και η συζήτηση θα πρέπει να στοχεύει σ’ ένα πολιτικό πλαίσιο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρκετά στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250