Την Παρασκευή οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012 18:43

Την Παρασκευή οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης

Το απόγευμα της Παρασκευής ξεκινά ο μαραθώνιος των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.Την Παρασκευή οι προγραμματικές δηλώσεις Οπως γνωστοποιήθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, αύριο ο κ. Σαμαράς υπογράφει τις αρμοδιότητες των υπουργών, καθώς ολοκληρώθηκε η υποβολή των προτάσεων των υπουργών για τους τομείς που πρέπει να αναλάβουν.

Επίσης, έγινε γνωστό είναι έτοιμα και τα Προεδρικά Διατάγματα για τις συγχωνεύσεις, την επανίδρυση ή και τις αλλαγές σε ονομασίες υπουργείων.

Το ότι την Παρασκευή θα αρχίσουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ενώ τις συνεδριάσεις στη Βουλή θα τις παρακολουθεί και ο πρωθυπουργός, ακόμα και αν δεν είναι όλη τη μέρα εκεί, είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Ο κ. Κεδίκογλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πρόσθεσε ότι αυτή την εβδομάδα ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ενδεχομένως και πριν τις προγραμματικές, ενώ τις επόμενες μέρες θα συναντηθεί και με την τρόικα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η χθεσινή σύσκεψη στο σπίτι του πρωθυπουργού ήταν πραγματικά γόνιμη και ο ένας πολιτικός αρχηγός συμπλήρωνε στη συζήτηση, τον προβληματισμό και την επιχειρηματολογία του άλλου σε μια κοινή προσπάθεια να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις.

Τόνισε ότι δεν υπήρξαν διαφωνίες και δεν υπάρχουν διαφορετικές γραμμές, αλλά διαφορετικές προσεγγίσεις.

Οπως είπε πρόκειται για μια κυβέρνηση έκτακτης εθνικής οικονομικής ανάγκης και δίνεται μάχη για την πατρίδα, να διασωθούν όλες οι θέσεις εργασίες καθώς δεν αντέχουμε - όπως είπε - άλλες θυσίες.

Ανέφερε ακόμη ότι η έλευση της τρόικας θα αποτυπώσει την ακριβή εικόνα της ελληνικής οικονομίας προσθέτοντας ότι θα τους παράσχουμε στοιχεία καθώς και τα σχέδια της κυβέρνησης. και ότι μέσα σε αυτό το καλοκαίρι πρέπει να γίνουν πολλά σε όλα τα πεδία, καθώς έχουμε μείνει πίσω και χάσαμε χρόνο λόγω και των εκλογών.

Δήλωσε ότι υπάρχει σκέψη και για την επιμήκυνση δόσεων των οφειλών των φορολογουμένων, ενώ όσον αφορά στις δηλώσεις Άσμουσεν, είπε ότι το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ έχει γνωστή προσέγγιση στο ελληνικό ζήτημα και παλαιότερα είχε φανεί σκληρός απέναντι στη χώρα.

ΕΘΝΟΣ




00 inkefalonia general ad 300X250