Ανεμοστρόβιλος στο Μαρούσι – Οδηγοί εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα στα Δυτικά προάστια (video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 15:16

Ανεμοστρόβιλος στο Μαρούσι – Οδηγοί εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα στα Δυτικά προάστια (video)

Μια εικόνα άκρως εντυπωσιακή: ένας ανεμοστρόβιλος στα βόρεια προάστια της Αθήνας! Η κακοκαιρία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τα ξημερώματα της Πέμπτης (21/10/2015) έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και ένα φαινόμενο που τουλάχιστον στην Αθήνα δύσκολα βλέπουμε. Ένας ανεμοστρόβιλος και μάλιστα στα βόρεια προάστια.

Δημιουργήθηκε στην περιοχή όπου βρίσκονται τα Τουρκοβούνια και το Παλαιό Ψυχικό και καταγράφηκε από έναν αναγνώστη του newsit.gr που ανέβασε το ντοκουμέντο στο YouTube. Η εικόνα γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή στο 03:45, όταν το σημείο χτυπάει και ένας κεραυνός!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ VIDEO

Τα καιρικά φαινόμενα έπιασαν για ακόμη μια φορά απροετοίμαστη την Αττική. Ειδικά στα δυτικά από την Ελευσίνα ως τα Λιόσια και το Μενίδι η καταιγίδα δημιούργησε δεκάδες προβλήματα.

Σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο δημιουργήθηκαν προβλήματα στους δρόμους ενώ σε ορισμένα σημεία, όπως στο Μαρούσι υπήρξε ακόμη και ανεμοστρόβιλος τον οποίο μάλιστα τον “έπιασε” ο φωτογραφικός φακός.

https://www.youtube.com/watch?v=aLWje3cIVe8

Πολλά ήταν τα προβλήματα στα δυτικά. Τουλάχιστον 160 ήταν οι κλήσεις που έγιναν στην πυροσβεστική για πλημμυρισμένα υπόγει9α, καταστήματα, αλλά και σπίτια. Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι τις 08:00 οι κλήσεις ήταν μόνο 13, μέσα σε μισή ώρα ωστόσο το νέο κύμα, άλλαξε τα δεδομένα.

 
Δεν ήταν μονάχα ο ανεμοστρόβιλος στο Μαρούσι, η καταιγίδα συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους που έριξαν πολλά δέντρα κυρίως στα βόρεια προάστια
Δεν ήταν μονάχα ο ανεμοστρόβιλος στο Μαρούσι, η καταιγίδα συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους που έριξαν πολλά δέντρα κυρίως στα βόρεια προάστια

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις οδούς Δεκελείας και Αριστοτέλους το νερό ανέβηκε επικίνδυνα. Ήταν δεκάδες οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους και χρειάστηκε η επέμβαση ανδρών της αστυνομίας και της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν. Ανάλογο περιστατικό υπήρξε και λίγο μετά τις 10:00 στην οδό Μητροπόλεως στο Μενίδι. Για ακόμη μια φορά υπήρξαν προβλήματα στην οδό Χαμοστέρνας, ενώ προβλήματα υπήρξαν και στη Φορμίωνος.

Βίντεο απο την πλημμύρα στην Αθήνα που μας έστειλε ο συνεργάτης του Inkefalonia.gr Γιάννης Παπαδάτος
 
https://www.youtube.com/watch?v=H4jcVjI8KMM
 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή ζημιών σε σπίτια και καταστήματα, ωστόσο στο Καματερό λόγω της έντονης βροχόπτωσης κατέρρευσε ένα παλιό και ευτυχώς ακατοίκητο σπίτι. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή άλλες ζημιές.

Το κτήριο, πάνω στο ρέμα της εσχατιάς είχε εκκενωθεί πέρυσι λόγω επικινδυνότητας από την Περιφέρεια. Τώρα λόγο του μεγέθους του κτηρίου μηχανήματα της Περιφέρειας δίνουν μάχη να απομακρυνθούν τα μπάζα ώστε να μην πλημμυρίσει η γύρω περιοχή.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η έντονη βροχή έφερε και πάλι έντονα προβλήματα στην κυκλοφορία με τους δρόμους ειδικά στο κέντρο να έχουν μετατραπεί σε απέραντα... πάρκινγκ.

Μια γυναίκα παρασύρθηκε από τα νερά - Είχε πάει να πάρει τον εγγονό της από το σχολείο!

Η απίστευτη ορμή των νερών λόγω της νεροποντής στην περιοχή της Πετρούπολης είχαν σαν αποτέλεσμα να παρασυρθεί μια γυναίκα η οποία είχε πάει να πάρει τον εγγονό της από το σχολείο.

Η ορμή των νερών ήταν τόσο έντονη, που η γυναίκα παρασύρθηκε και εγκλωβίστηκε κάτω από ένα αυτοκίνητο. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και απεγκλώβισαν την γυναίκα η οποία είναι καλά στην υγεία της.

Κατέρρευσε τριώροφη πολυκατοικία στο Καματερό

Τριώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε πριν από λίγο στο ρέμα της Εσχατιάς, στο ύψος της συμβολής με Κωστή Παλαμά, στο Καματερό. Στην περιοχή αποστάλθηκε άμεσα κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής και μηχανήματα, προκειμένου να απομακρυνθούν τα φερτά υλικά, καθώς υπάρχουν φόβοι για ανάσχεση της ροής και πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς η κακοκαιρία με τις ισχυρές βροχές αναμένεται να κλιμακωθεί της επόμενες ώρες.

Η τριώροφη οικοδομή είχε νομιμοποιηθεί αλλά είχε εκκενωθεί από πέρσι, με ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής που είχε διαβλέψει τον υψηλό κίνδυνο για μια τέτοια εξέλιξη.

Μέχρι το μεσημέρι, η Πυροσβεστική είχε δεχθεί δεχθεί 160 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δένδρων και παροχές βοήθειας, σε εγκλωβισμένους οδηγούς. Οι περισσότεροι απεγκλωβισμοί οδηγών ΙΧ έχουν γίνει κυρίως στην περιοχή των Λιοσίων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ελευσίνα, η Πυροσβεστική απεγκλώβισε δύο επιβάτες από ΙΧ αυτοκίνητο, που είχε ακινητοποιηθεί, λόγω της νεροποντής.

Κατά τα άλλα, η Αττική βρίσκεται από νωρίς το πρωί σε κλοιό κακοκαιρίας με αποτέλεσμα την πρόκληση μεγάλων κυκλοφοριακών προβλημάτων. Βασικοί οδικοί άξονες όπως η Χαμοστέρνας και η Φορμίωνος πλημμύρισαν, ενώ στη Δεκελείας στο δήμο Αχαρνών και στο Φάληρο παρενέβη η Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς από αυτοκίνητα.

Επίσης, πλημμύρισε η περιφερειακή του Αιγάλεω, στον ανισόπεδο κόμβο της Καβάλας απέναντι από το ΚΤΕΛ και στην οδό Τσαλαβούτα.

 

Κλιμάκια υπαλλήλων της Περιφέρειας διενεργούν αυτοψίες στα σημεία που υπάρχουν προβλήματα και όπως σημειώνεται «με γνώμονα την προστασία του πολίτη, (η Περιφέρεια) παραμένει σε επιφυλακή για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι αρμόδιες αρχές ανησυχούν ιδιαίτερα για τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση στους δήμους Μενιδίου, 'Ανω Λιοσίων, Ν. Ιωνίας και στην ευρύτερη περιοχή μεγάλο μέρος της οποίας δεν είναι συνδεδεμένο με το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα.

Πηγή: newsit.gr - news.gr




00 inkefalonia general ad 300X250