Ο άνθρωπος με τα μεγαλύτερα πόδια στον κόσμο -Φοράει νούμερο 80! [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 12:22

Ο άνθρωπος με τα μεγαλύτερα πόδια στον κόσμο -Φοράει νούμερο 80! [εικόνες]

Ενας 20χρονος από τη Βενεζουέλα κέρδισε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τα μεγαλύτερα πόδια, αφού οι πατούσες του είναι 40 εκατοστών.

 

Ομως τα πόδια του γίγαντα Τζέισον Ορλάντο Ερνάντες Ροντρίγκες είναι ταυτόχρονα ευλογία και κατάρα, αφού ναι μεν του δίνουν πλεονέκτημα στο αγαπημένο του άθλημα, το μπάσκετ, αλλά ήταν αιτία να γίνει θύμα bullying στο σχολείο.

Ως παιδί, ο Τζέισον αναπτυσσόταν κανονικά, όμως όταν έκλεισε τα 10 τα πόδια του ξαφνικά αυξήθηκαν από νούμερο 37 σε νούμερο 45 μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Το δεξί του πόδι είναι πλέον 40,1 εκατοστά ενώ το αριστερό 39,6 εκατοστά και αναγκάζεται να φοράει παπούτσια νούμερο... 80!

Οι γονείς του αναγκάστηκαν να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια για τον Τζέισον, αφού από τα 10 υπέφερε από έντονους πονοκεφάλους και πόνο στις αρθρώσεις.

Η μητέρα του Τζέισον, Αμέλια ντε Ροντρίγκες είπε: «Τον έστειλα για εξετάσεις και ανακαλύψαμε ότι υπέφερε από μια υπερδραστήρια υπόφυση». Αυτό σήμαινε ότι ο ίδιος μεγάλωνε με πολύ ταχύτερο ρυθμό από το φυσιολογικό. Είναι επίσης πολύ ψηλός, φτάνοντας τα 2,2 μέτρα ύψος.

Το προηγούμενο ρεκόρ μεγαλύτερου ποδιού κατείχε ο Τούρκος αγρότης Σουλτάν Κοσέν που φοράει παπούτσια νούμερο 60, ο οποίος ωστόσο κατέχει ακόμα το ρεκόρ του ψηλότερου ανθρώπου στον κόσμο, αφού έχει ύψος 2.51


iefimerida.gr



00 inkefalonia general ad 300X250