Ίδρυμα Ωνάση: Αναλαμβάνει το κόστος για τις μαθητικές Ολυμπιάδες

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015 11:10

Ίδρυμα Ωνάση: Αναλαμβάνει το κόστος για τις μαθητικές Ολυμπιάδες

Το ίδρυμα Ωνάση με απόφαση του προέδρου του, κ. Παπαδημητρίου, αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το κόστος όλων των μαθητικών ολυμπιάδων αυτής της χρονιάς, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στον realfm 97,8.

 

Το κόστος ανέρχεται στα 50.000 ευρώ και η πρωτοβουλία του ιδρύματος αναλαμβάνεται προς «επιβράβευση της αριστείας».

Μία θετική είδηση, μετά τη χθεσινή:

Νέο ψαλίδι στην αριστεία βάζει το υπουργείο Παιδείας, καθώς κόβει την χρηματοδότηση για συμμετοχή των ελλήνων μαθητών στις εκπαιδευτικές Ολυμπιάδες.

Ειδικότερα, το υπουργείο σταματά την χρηματοδότηση των επιστημονικών ενώσεων για να συμμετάσχουν οι έλληνες μαθητές σε Διεθνείς ή Βαλκανικές ολυμπιαδές. Σε χθεσινό έγγραφο του προς τις ενώσεις Μαθηματικών (ΕΜΕ), Χημικών, Φυσικών, Επιστημόνων Η/Υ και Πληροφορικής, Βιοεπιστημόνων, Αστρονομίας και Διαστήματος και τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομπορικής και Επιστήμης, ο Γ.Γ. Δημήτρης Χασάπης ανακοινώνει ότι «το υπουργείο αδυνατεί να καλύψει δαπάνες μετάβασης ή συμμετοχής σε Διεθνείς ή Βαλκανικές Ολυμπιαδων λόγω περικοπών συνεπεία της δημοσιονομικής συγκυρίας» και τους προτρέπει να αναζητήσουν χορηγίες.

Πρόκειται για διαγωνισμούς η συμμετοχή στους οποίους αφορά μόνο τα εισιτήρια των αποστολών και σύμφωνα με στελέχη της ΕΜΕ το συνολικό ποσό δεν ξεπερνά τα 50.000 ευρώ ετησίως. Αντίθετα, αποτελούν ευκαιρίες οι έλληνες μαθητές να ασκηθούν σε συνθήκες διεθνούς αριστείας και να βραβευθούν για τα σχολικά επιτεύγματά τους. Το αποδεικνύουν οι έως τώρα διακρίσεις των ελλήνων μαθητών.


neolaia.gr