Πάτρα: Επεσε το Ιερό Δισκοπότηρο και ο παπάς άρχισε να γλείφει από το πάτωμα την Θεία Κοινωνία

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015 07:44

Πάτρα: Επεσε το Ιερό Δισκοπότηρο και ο παπάς άρχισε να γλείφει από το πάτωμα την Θεία Κοινωνία

Απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν σε εκκλησία της Πάτρας. Μια απρόσεκτη ηλικιωμένη, έριξε κατά λάθος το Ιερό Δισκοπότηρο με αποτέλεσμα η Θεία Κοινωνία να χυθεί στο πάτωμα. Τότε ο ιερέας, αντέδρασε με τρόπο που σοκάρισε.

Δεν είπε λέξη στην ηλικιωμένη, γονάτισε αμέσως, έσκυψε και άρχισε να γλείφει το πάτωμα και τα σκαλοπάτια, προκειμένου να μην μείνει ούτε σταγόνα Αγίας Κοινωνίας χυμένη.

Το περιστατικό σύμφωνα με την ιστοσελίδα neotera.gr συνέβη την Κυριακή των Βαϊων, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων

Το Ιερό Δισκοπότηρο δεν αναποδογύρισε από κάποιο λάθος του κληρικού αλλά από την… βιασύνη μιας ηλικιωμένης πιστής η οποία έσπρωχνε τους υπόλοιπους για να βγει μπροστά και να προλάβει να κοινωνήσει πιο γρήγορα. Και αυτό παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του ιερέα ώστε οι πιστοί να έχουν υπομονή και με πνεύμα κατάνυξης και ταπεινότητας να προσέλθουν εμπρός στο ιερό.

Όλα αυτά δεν εισακούστηκαν από την ηλικιωμένη η οποία πάνω στα σπρωξίματα και φθάνοντας δίπλα στον ιερέα, μάλλον έχασε την ισορροπία της και για να μην πέσει πιάστηκε από πάνω του, με αποτέλεσμα να …ρίξει το Άγιο Δισκοπότηρο στο πάτωμα και να χυθεί όλη η ποσότητα της Αγίας Κοινωνίας.

Και τότε ακολούθησε η σκηνή που «πάγωσε» άπαντες τους πιστούς. Ο παπάς έσκυψε και άρχισε να γλείφει το πάτωμα και τα σκαλοπάτια, προκειμένου να μην μείνει ούτε σταγόνα Αγίας Κοινωνίας χυμένη.

Μόλις ο ιερέας ολοκλήρωσε, πήρε ένα οινόπνευμα και καθάρισε όλη την περιοχή ώστε ούτε ίχνος Αγίας Κοινωνίας να μην πατηθεί από παπούτσι πιστού.

neotora