Οι τζιχαντιστές του ISIS κατέστρεψαν την αρχαία πόλη της Χάτρα

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 05 Απριλίου 2015 12:55

Οι τζιχαντιστές του ISIS κατέστρεψαν την αρχαία πόλη της Χάτρα

Θύμα της μανίας των τζιχαντιστών έπεσε ακόμη ένα πολιτιστικό μνημείο της μέσης Ανατολής, αυτό της αρχαίας πόλης της Χάρτρα, που καταστράφηκε ολοσχερώς (vid+pics)


Μετά τη καταστροφή τη αρχαίας πόλης της Νιμρούντ οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους προχώρησαν στην καταστροφή και της Χάτρα. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν είχε μιλήσει για "έγκλημα πολέμου", που έμεινε ατιμώρητο. 

Η πόλη μπορεί να κατάφερε να αντέξει 2.100 χρόνια από την ίδρυσή της, ωστόσο σε μόλις λίγες ώρες μετατράπηκε σε ερείπια και σκόνη. Μάλιστα, οι τζιχαντιστές κυκλοφόρησαν για μια ακόμη φορά το κατόρθωμά τους σε βίντεο, που τους δείχνει να καταστρέφουν με μένος τα απομεινάρια της αρχαίας πόλης, που βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO.

Παράλληλα τα Ηνωμένα Έθνη εκφράζουν την ανησυχία τους σχετικά με την εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους, και φυσικά για την τύχη των αρχαιολογικών θησαυρών που υπάρχουν στην κατεχόμενη περιοχή, φοβούμενοι ότι θα έχουν την ίδια τύχη. Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι και για αρχαιοκαπηλία και για την παράνομη πώληση αγαλμάτων και αντικειμένων της αρχαιότητας.

 

Η αρχαία Χάτρα, που βρίσκεται νότια της Μοσούλης της μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ.

 

 

news247

(Πηγή: DailyMail)




00 inkefalonia general ad 300X250