Αir Asia: Ψάχνουν το αεροσκάφος στον βυθό της θάλασσας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 08:24

Αir Asia: Ψάχνουν το αεροσκάφος στον βυθό της θάλασσας

Το αεροσκάφος της Air Asia με τους 162 επιβαίνοντες που εξαφανίστηκε χθες είναι το τρίτο που συνδέεται με την Μαλαισία. Πιθανότατα βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας.  

Μοιραίες συμπτώσεις; Το αεροσκάφος της Air Asia με τους 162 επιβαίνοντες που εξαφανίστηκε χθες κατά την πτήση του από την πόλη Σουραμμπάγια της Ινδονησίας προς τη Σιγκαπούρη, είναι το τρίτο αεροσκάφος που συνδέεται με την Μαλαισία που μετρά ήδη άλλες δύο τραγωδίες. 

Το αεροσκάφος πιθανότατα συνετρίβη και βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας δήλωσε ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας.

«Με δεδομένες τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας και τις εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο τόπος της συντριβής είναι στη θάλασσα, η υπόθεση που διαμορφώνεται είναι ότι το αεροσκάφος βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας. Είναι μία προσωρινή εκτίμηση η οποία μπορεί να αναπτυχθεί με την αποτίμηση των αποτελεσμάτων της έρευνας», δήλωσε ο Μπαμπάνγκ Σοελίστιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ινδονησία δεν διαθέτει τα αναγκαία μέσα, όπως υποβρύχια, για να ανασύρει ένας αεροσκάφος από τον βυθό της θάλασσας, αλλά θα ζητήσει τη βοήθεια άλλων κρατών εάν παραστεί ανάγκη. «Δεδομένων των ελλείψεών μας στην τεχνολογία, έχω εργασθεί σε συντονισμό με τον υπουργό Εξωτερικών για να μπορέσουμε να δανειστούμε (μέσα) από άλλες χώρες που έχουν προτείνει βοήθεια. Πρόκειται για τη Βρετανία, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε.

Η Κίνα προσφέρθηκε να στείλει αεροσκάφη και πλοία για να συνδράμει στην αναζήτηση του αεροσκάφους. Οι επιχειρήσεις αναζήτησης του αεροσκάφους στη Θάλασσα της Ιάβας επαναλήφθηκαν σήμερα το πρωί, μετά από διακοπή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία και η Αυστραλία έχουν στείλει αεροσκάφη και πλοία για να συνδράμουν την Ινδονησία στις επιχειρήσεις έρευνας. Οι ΗΠΑ έχουν επίσης δηλώσει έτοιμες για να βοηθήσουν. Το Airbus A320-200 της AirAsia, εταιρείας χαμηλού κόστους, εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Σουραμπάγια, στην ανατολική Ιάβα, χωρίς να αφήσει ίχνη, ενώ επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

MH370

Το Boeing 777 της Malaysia Airlines εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου και παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια. Η πτήση 370 με 239 επιβαίνοντες εκτελούσε πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο όταν εξαφανίστηκε από τα ραντάρ χωρίς κανένα ίχνος. Οι έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα. Οι έρευνες άρχισαν και πάλι στις 4 Οκτωβρίου με νέες μεθόδους που περιλαμβάνουν ανιχνευτές βυθού και video κάμερες σε τρία πλοία που χτενίζουν μια περιοχή 1.100 μιλίων δυτικά της Αυστραλίας.

MH17

298 επιβάτες και πλήρωμα της πτήσης 17 της Malaysia Airlines σκοτώθηκαν όταν το Boeing 777 καταρρίφθηκε από πυρά πάνω από το έδαφος της ανατολικής Ουκρανίας στις 17 Ιουλίου. Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση Αμστερνταμ-Κουάλα Λουμπούρ. Τα συντρίμμια του έχουν μεταφερθεί στην Ολλανδία. Οι Ουκρανοί αντάρτες αρνούνται ότι κατέρριψαν το αεροσκάφος, το ίδιο και το Κίεβο. Ακόμα δεν έχει εκδωθεί το τελικό πόρισμα των Ολλανδών ερευνητών.

QZ8501

Η πτήση της AirAsia με τους 162 επιβαίνοντες, οι περισσότεροι Ινδονήσιοι εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την Κυριακή πάνω από την Θάλασσα της Ιάβα. Η επαφή με την πτήση 8501 χάθηκε 42 λεπτά μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο της Σουραμπάγια. Η Air Asia, είναι εταιρεία χαμηλού κόστους με έδρα την Μαλαισία. 

Φωτογραφίες: Reuters

INKEFALONIA.GR

INKEFALONIA.GR

thetoc




00 inkefalonia general ad 300X250