Πρώην αθλητής στίβου εκβίαζε φοιτήτριες με κλεμμένες αισθησιακές φωτογραφίες τους

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 20:33

Πρώην αθλητής στίβου εκβίαζε φοιτήτριες με κλεμμένες αισθησιακές φωτογραφίες τους

Για εκβίαση κοριτσιών κατηγορείται πρώην αθλητής στίβου, 28 ετών, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Γλυφάδα, ενώ στον υπολογιστή του βρέθηκαν περισσότερες από 140.000 φωτογραφίες. Εκτιμάται δε ότι περίπου 1.000 κορίτσια έπεσαν θύματα του κατηγορούμενου, ο οποίος, προσποιούμενος τον ερευνητή αποκτούσε πρόσβαση στα αρχεία τους και αφού έκλεβε αισθησιακές τους φωτογραφίες, τις εκβίαζε για να βγουν μαζί του ερωτικά ραντεβού.

Ο συλληφθείς παραδέχτηκε ότι υπέκλεψε 116 φωτογραφίες από φοιτήτριες, πορνογραφικού περιεχομένου.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, ο πρώην αθλητής εμφανίζετο ως φοιτητής και αφού εντόπιζε στο Facebook φωτογραφίες όμορφων φοιτητριών, τους έλεγε ότι κάνει μεταπτυχιακό επάνω σε νέο antivirus για υπολογιστές.

Μετά τις έπειθε να κάνει ελεγχόμενη - απομακρυσμένη περιήγηση στον υπολογιστή τους μέσω team viewer, ενώ ταυτόχρονα εγκαθιστούσε ένα πρόγραμμα το οποίο του εξασφάλιζε πρόσβαση σε όλα τους τα αρχεία.

Έπειτα έκανε περιήγηση και υπέκλεπτε τα αρχεία, και τις αισθησιακές φωτογραφίες των κοριτσιών.

Το επόμενο βήμα του, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ήταν να επικοινωνεί με κάποια από τα κορίτσια αυτά και αφού τα εκβίαζε ότι θα δημοσιοποιούσε τις φωτογραφίες, τους ζητούσε ερωτικά ραντεβού..

Σύμφωνα με πληροφορίες , έως τώρα 18 φοιτήτριες έχουν ήδη καταθέσει μήνυση εναντίον του.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη αναφέρονται τα εξής:

«Ο συλληφθείς, κατά το χρονικό διάστημα από το Μάιο του 2013 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2014, χρησιμοποιώντας τρία «προφίλ» στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης « Facebook », με σκοπό να αποκτήσει με αθέμιτο και παράνομο τρόπο πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα και προσωπικά δεδομένα τρίτων, κατέπεισε με απατηλό τρόπο τις παθούσες να του παραχωρήσουν πρόσβαση, με συγκεκριμένο πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης, στα αρχεία των προσωπικών τους υπολογιστών.

Συγκεκριμένα, ο δράστης προσέγγιζε νεαρά κορίτσια, κυρίως φοιτήτριες διαφόρων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, στις οποίες έστελνε αιτήματα φιλίας, στα «προφίλ» τους στην εν λόγω ιστοσελίδα, καθώς και σε διαδικτυακές φίλες τους, υποδυόμενος τον μεταπτυχιακό φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.


Μάλιστα για να επιτύχει τους σκοπούς του, τους ανέφερε ψευδώς ότι στο πλαίσιο εκπόνησης της διπλωματικής του εργασίας, ήταν απαραίτητο να «ελέγξει» εξ' αποστάσεως προσωπικούς τους υπολογιστές για να διαπιστώσει εάν έχουν προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό ή ιούς, προκειμένου να «δοκιμάσει» την ισχύ και την αποτελεσματικότητα ενός νέου αντι-ϊικού προγράμματος.

Αφού τελικά τις έπειθε, ζητούσε να εγκαταστήσουν συγκεκριμένο πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης, με το οποίο αποκτούσε πλήρη πρόσβαση στα υπολογιστικά συστήματά τους, εν αγνοία τους και στη συνέχεια ανέσυρε - αντέγραφε πληθώρα προσωπικών τους δεδομένων, ψηφιακά αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο, μεταξύ των οποίων και ερωτικού περιεχομένου, κ.λπ.).

Στο πλαίσιο διερεύνησης των υποθέσεων, πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με την αρμόδια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, καθώς και των ηλεκτρονικών ιχνών και ακολούθησε αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

Από τη μεθοδική και πολύμηνη αστυνομική και ψηφιακή έρευνα ταυτοποιήθηκε ο προαναφερόμενος, ως διαχειριστής των επίμαχων «προφίλ» στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων ενεργούσε την παράνομη δραστηριότητα.

Πρωινές ώρες σήμερα (12.11.2014), από κλιμάκιο αστυνομικών διενεργήθηκε αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα στην κατοικία του, σε περιοχή της Αθήνας, όπου από την επιτόπιο ψηφιακό έλεγχο εξειδικευμένων Αξιωματικών διακριβώθηκε η παράνομη δράση του.

Επιπλέον ανευρέθηκαν, σε ψηφιακά μέσα που κατείχε, αποθηκευμένα πληθώρα απλών και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων (ψηφιακά αρχεία), ήτοι χιλιάδες φωτογραφίες, βίντεο κ.λπ. τα οποία είχε αποσπάσει από τις παθούσες, αθέμιτα με τον ως άνω τρόπο δράσης με σκοπό την δόλια εκμετάλλευση τους .

Από την έρευνα ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, δυο (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και ένας (1) εξωτερικός φορητός δίσκος τύπου USB , τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς το μέγεθος των ψηφιακών δεδομένων, που είχε αποσπάσει με τον ως άνω παράνομο τρόπο.

Από τις (116) συνολικά περιπτώσεις έχουν καταγγελθεί και ταυτοποιηθεί οι (16), ενώ τις υπόλοιπες (100) ομολόγησε ο δράστης και διενεργείται έρευνα για τον εντοπισμό των παθόντων.

Σημειώνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ είχε γίνει αποδέκτης πληθώρας καταγγελιών (τηλεφωνικών, εγγράφων και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), σε καθημερινή βάση για την δράση του συλληφθέντα, ενώ ε ρευνάται η συμμετοχή - εμπλοκή του και σε άλλες όμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο δράστης με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Πηγή: ethnos.gr