Παρέλαση με 2.000 αστυνομικούς και... κάγκελα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014 09:47

Παρέλαση με 2.000 αστυνομικούς και... κάγκελα

Στο ίδιο έργο θεατές πάλι γονείς και πολίτες. Θα δουν τις παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από απόσταση. Κάγκελα, αστυνομία και αποκλεισμένες εξέδρες επισήμων.

Με δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων τις καθιερωμένες παρελάσεις και... κάγκελα παντού, θα εορτάστει στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη η επέτειος του ΟΧΙ.

Περίπου 2.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για να εφαρμόσουν τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, αλλά και στη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα.

Στη Θεσσαλονίκη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η εξέδρα των επισήμων θα είναι αποκλεισμένη σε μεγάλη απόσταση και οι Θεσσαλονικείς θα παρακολουθήσουν την παρέλαση κυρίως στην αρχή και στο τέλος της. Στη συμπρωτεύουσα οι εκδηλώσεις θα γίνουν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια που θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού και στις 11:00 θα παρακολουθήσει την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Aμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στην Αθήνα, θα τοποθετηθούν κάγκελα στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και η πρόσβαση προς την εξέδρα των επισήμων θα γίνεται μόνο σε όσους έχουν προσκλήσεις και διαπιστεύσεις. Η μαθητική παρέλαση, θα αρχίσει στις 11:00 και οι γονείς θα μπορούν να δουν τα παιδιά τους στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Στις 10:00 θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Από τις 7:00 το πρωί και μέχρι το τέλος της παρέλασης θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της λεωφόρου Αμαλίας, της Πανεπιστημίου και της Βασιλίσσης Σοφίας μεταξύ Πανεπιστημίου και Σέκερη.

Από τις 6:00 το πρωί μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτη θα διακοπεί η κυκλοφορία σε όλο το μήκος της Σκουφά, της Λυκαβηττου, στη Σόλωνος μεταξύ Κανάρη και Σίνα και στη Δημοκρίτου μεταξύ Σόλωνος και Σκουφά.

Φωτογραφία: Eurokinissi-Motion team/ Φανή Τρυψάνη

thetoc




00 inkefalonia general ad 300X250