Η πρώτη επίθεση τζιχαντιστών στη Δύση! Ακραίος ισλαμιστής ο άνδρας που επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς στο Κουίνς της Νέας Υόρκης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 14:25

Η πρώτη επίθεση τζιχαντιστών στη Δύση! Ακραίος ισλαμιστής ο άνδρας που επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς στο Κουίνς της Νέας Υόρκης

Ο Ζάλε Τόμσον είχε χαρακτηρίσει δικαιολογημένο τον τζιχάντ κατά των «σιωνιστών και των σταυροφόρων»- Τι είχε γράψει στη σελίδα του στο Facebook και πως έφτασαν οι αρχές στο συμπέρασμα πως είναι τζιχαντιστής- Επιτέθηκε με τσεκούρι κατά αστυνομικών στο Κουίνς της Νέας Υόρκης- Ο 32χρονος τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι τον έναν και στο χέρι έναν άλλο- Τον σκότωσαν επί τόπου – Τραυματίστηκε από τα πυρά μια 29χρονη περαστική- Ο δράστης υπηρετούσε στο Ναυτικό των ΗΠΑ αλλά απολύθηκε για πειθαρχικό παράπτωμα

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είχαν προειδοποιήσει πως θα εξαπολύσουν «μοναχικούς λύκους» σε μεγάλες αμερικανικές πόλης για να σκοτώσουν όσους περισσότερους «άπιστους».Οι απειλές δεν επιβεβαιώθηκαν μέχρι που ήρθαν οι επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και την Οτάβα. Κι αν ο δράστης της επίθεσης στη Βουλή του Καναδά μπορεί να είχε ασπαστεί το Ισλάμ αλλά δεν φαίνεται να είχε σχέση με ακραίες ομάδες ισλαμιστών, φαίνεται πως δεν ισχύει το ίδιο για τον 32χρονο Ζάλε Τόμσον, που την Πέμπτη επιτέθηκε με τσεκούρι κατά ομάδας αστυνομικών στο Κουίνς της Νέας Υόρκης.


Η επίθεση έχει καταγραφεί καρέ καρέ από κάμερα ασφαλείας και δείχνει τη στιγμή που ο δράστης, κραδαίνοντας το τσεκούρι του, επιτίθεται σε τέσσερις αστυνομικούς, που εκείνη την ώρα είχαν σταματήσει την περιπολία τους για να βγάλουν μια φωτογραφία, μετά από προτροπή ενός φωτογράφου.Ένας αστυνομικός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με τραύμα στο κεφάλι, ο δεύτερος έχει τραυματιστεί στο χέρι, ενώ οι δυο αστυνομικοί που δεν χτυπήθηκαν, τράβηξαν τα όπλα τους και ακαριαία σκότωσαν τον Τόμσον. Από αδέσποτη σφαίρα τραυματίστηκε 29χρονη γυναίκα, που υποβλήθηκε σε εγχείρηση και νοσηλεύεται επίσης.

Ο δράστης, που σύμφωνα με τη Daily Mail υπηρετούσε στο αμερικανικό Ναυτικό αλλά απολύθηκε για πειθαρχικούς λόγους, ήταν υποστηρικτής του τζιχάντ, σύμφωνα με την αστυνομία και το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE. Είναι η πρώτη φορά, μετά τα περιστατικά των τελευταίων ημερών, που οι αρχές μιλούν επιβεβαιωμένα για επίθεση από τζιχαντιστή.


Είχε ανεβάσει τον περασμένο μήνα σε ισλαμιστική ιστοσελίδα βίντεο όπου εμφανιζόταν να δηλώνει ότι "ο τζιχάντ είναι μία δικαιολογημένη αντίδραση στην καταπίεση των σιωνιστών και των σταυροφόρων", σύμφωνα με το SITE, το οποίο προσθέτει ότι πολλές αναρτήσεις του στο YouTube και στο Facebook έδειχναν "έναν ακραία φυλετικό προσανατολισμό σε ιστορικό και θρησκευτικό πλαίσιο τέτοιο που παραπέμπει σε εξτρεμιστικές τάσεις".


Στη σελίδα του στο Facebook έχει φωτογραφία προφίλ έναν άνδρα που έχει καλυμμένο το πρόσωπό του με μαντήλι και ως φωτογραφία εξωφύλλου έχει κείμενο στα αραβικά.

Φέρεται να έχει και ποινικό μητρώο στην Καλιφόρνια, αλλά οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν δώσει λεπτομέρειες.

Πηγή: newsit.gr