Τέλος στις Καταλήψεις βάζουν οι Πρυτανίες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 13:15

Τέλος στις Καταλήψεις βάζουν οι Πρυτανίες

«Καταλήψεις τέλος. Για τα αιτήματά σας θα ενημερώνετε τις πρυτανικές αρχές και τα προβλήματα θα λύνονται με δημοκρατικές διαδικασίες και σε καμία περίπτωση υπό την πίεση καταλήψεων».
 
Αυτό το μήνυμα έστειλαν χθες προς τους φοιτητές οι πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων Αθήνας και Πάτρας, καθιστώντας σαφές ότι η κατάσταση με τις καταλήψεις, τα επεισόδια και τις καταστροφές των κτιρίων δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και ότι τέτοιες πράξεις μπορεί να οδηγήσουν στην απώλεια της εξεταστικής περιόδου αλλά και του εξαμήνου.
 
Αφορμή στάθηκε η προσπάθεια ομάδας φοιτητών να εισέλθει στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας χθες το μεσημέρι και η απόκρουσή τους από δυνάμεις των ΜΑΤ, παρά το γεγονός ότι οι πόρτες έχουν κλείσει με απόφαση της πρυτανείας αλλά και η κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του πανεπιστημίου Πάτρας, από φοιτητές δύο τμημάτων του ιδρύματος. Οι νέες πρυτανικές αρχές των ιδρυμάτων πάντως δείχνουν αποφασισμένες να σταματήσουν αυτή την κατάσταση.
 
Έτσι στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας κάλεσαν όλες τις ομάδες των φοιτητών που επιθυμούν να θέσουν υπόψη τους διάφορες θέσεις και αιτήματα, να τους υποβάλουν σχετικά υπομνήματα με συγκεκριμένο περιεχόμενο. Τα υπομνήματα αυτά μπορούν να υποβληθούν είτε ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Πρυτανείας είτε υπό έντυπη μορφή σε εκπρόσωπό της.



00 inkefalonia general ad 300X250