«Θα πεθάνω την 1η Νοεμβρίου»: Διχάζει η απόφαση 29χρονης καρκινοπαθούς από τις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014 17:32

«Θα πεθάνω την 1η Νοεμβρίου»: Διχάζει η απόφαση 29χρονης καρκινοπαθούς από τις ΗΠΑ

https://www.youtube.com/watch?v=yPfe3rCcUeQ

Χιλιάδες αναφορές στα κοινωνικά δίκτυα έχει συγκεντρώσει η ιστορία της 29χρονης Αμερικανίδας Μπρίτανι Μέιναρντ, η οποία ανακοίνωσε - μέσω βίντεο που ανήρτησε στο YouTube - ότι θα βάλει τέλος στη ζωή της την 1η Νοεμβρίου.

Αιτία είναι η θανατηφόρα ασθένειά της: η Μέιναρντ διαγνώστηκε με την πιο επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο.

Τον περασμένο Απρίλιο, οι γιατροί της έδωσαν έξι μήνες ζωής και της εξήγησαν ότι ο θάνατός της θα είναι αργός και επίπονος. Ετσι πήρε την απόφαση να βάλει η ίδια τέλος στη ζωή της, υποστηρίζοντας οτι έχει δικαίωμα να «πεθάνει με αξιοπρέπεια».

Η απόφασή της έχει διχάσει την αμερικανική κοινή γνώμη.

Το βίντεο που ανέβασε στο YouTube έχει ξεπεράσει τις 4 εκατ. επισκέψεις μέσα σε τρεις ημέρες. Σε αυτό εμφανίζεται να λέει ότι αποφάσισε να πεθάνει την 1η Νοεμβρίου, διότι θέλει να γιορτάσει τα γενέθλια του συζύγου της στις 30 Οκτωβρίου, και να φύγει σε ένα κρεβάτι, ήρεμη, έχοντας στο πλευρό της τους ανθρώπους που αγαπά.

Η ίδια υποστηρίζει ότι με την ευθανασία δεν γίνεται αυτόχειρας, απλώς θέλει να πεθάνει με τους δικούς της όρους. «Αν ήθελα να αυτοκτονήσω θα το έκανα νωρίτερα, για να γλιτώσω από τους φρικτούς πόνους» αναφέρει.

Οπως αποκάλυψε, μάλιστα, έχει ήδη στα χέρια της δύο μπουκάλια γεμάτα με θανατηφόρα χάπια.

Η Μπρίτανι Μέιναρντ πληροφορήθηκε ότι πάσχει από καρκίνο του εγκεφάλου τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ έκανε διακοπές με τον σύζυγό της, τον οποίο είχε παντρευτεί λιγότερο από έναν χρόνο πριν.

Υπέφερε από φοβερούς πονοκεφάλους, οι οποίοι την ανάγκασαν να κάνει εξετάσεις. Οι γιατροί διέγνωσαν τον καρκίνο, ο οποίος στη συνέχεια έγινε πιο επιθετικός, αφού εξελίχθηκε σε γλοιοβλάστωμα.

Η 29χρονη ζούσε στο Σαν Φρανσίσκο, όπου δεν επιτρέπεται η ευθανασία. Ετσι, μετακόμισε στο Πόρτλαντ, στην πολιτεία του Ορεγκον, όπου η πράξη αυτή επιτρέπεται.

ΤΑΝΕΑ




00 inkefalonia general ad 300X250