Πέθανε ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου μετά από εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014 19:58

Πέθανε ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου μετά από εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία

Τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έχασε ο Τάσος Μητσόπουλος στα 48 του χρόνια. Ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου δεν κατάφερε να συνέλθει έπειτα από την εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη την Παρασκευή. Γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας δήλωσαν ότι το μοιραίο επήλθε στη 1.30 μμ. Νωρίτερα, οι γιατροί είχαν προετοιμάσει για το χειρότερο, καθώς με το ανακοινωθέν τους το πρωί του Σαββάτου είχαν γνωστοποιήσει πως η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη. Ο Τάσος Μητσόπουλος είχε εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία την Παρασκευή, όταν υπέστη ρήξη εγκεφαλικού ανευρύσματος ενώ βρισκόταν στο γραφείο του.

Από το πρωί του Σαββάτου έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους, ενώ εκεί βρισκόταν και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου με τον υπουργό Υγείας, Φίλιππο Πατσαλή.

Ο Τάσος Μητσόπουλος διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, πριν γίνει βουλευτής και στη συνέχεια υπουργός.

Βιογραφικό

Ο Τάσος Μητσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε αναμειχθεί από νωρίς στα κοινά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, καθώς και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Διετέλεσε μέλος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού για 22 χρόνια, και επίσης αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την τετραετία 1989-1993, χρονικό διάστημα στο οποίο εργαζόταν ως ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

Ο Τάσος Μητσόπουλος διετέλεσε στην Αθήνα διευθυντής του γραφείου του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Διετέλεσε, επίσης, διευθυντής του γραφείου του πρώην προέδρου του ΔΗΣΥ και νυν προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Λάρνακας το 2006, συγκεντρώνοντας υψηλά ποσοστά και επανεξελέγη το 2011, εξασφαλίζοντας την πρωτιά στην επαρχία. Υπηρέτησε στον ΔΗΣΥ σε διάφορες θέσεις, μεταξύ των οποίων εκείνη του εκπροσώπου Τύπου για εννέα χρόνια και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου για μια διετία.

Με την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, τον Φεβρουάριο του 2013, ο Τάσος Μητσόπουλος διορίστηκε πολιτικός προϊστάμενος στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, από το οποίο μετακινήθηκε στο Υπουργείο Αμυνας, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Ηταν νυμφευμένος με τη δημοσιογράφο Κατερίνα Βάτη, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τη Χαρά και τον Αρη.

Συλλυπητήρια μηνύματα από Σαμαρά, Αβραμόπουλο

Για την απώλεια του υπουργού Άμυνας της Κύπρου, Τάσου Μητσόπουλου, ο Πρωθυπουργός δήλωσε:

«Ένας σπουδαίος πατριώτης και καλός φίλος, ένας εξαίρετος άνθρωπος, ο Τάσος Μητσόπουλος, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, έφυγε από κοντά μας. Διακρινόταν για την αγάπη του στην Ελλάδα και το πάθος του για την εθνική υπόθεση της μαρτυρικής Μεγαλονήσου. Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από τον απρόσμενο θάνατό του. Εκφράζω στην οικογένεια του, τον Κυπριακό λαό, την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Δημοκρατικό Συναγερμό τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Η Κύπρος έχασε σήμερα έναν μεγάλο δημόσιο άνδρα, ο Ελληνισμός έναν μεγάλο πατριώτη και η οικογένεια του τον άνθρωπο της, ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος

«Βαριά και πολλαπλή η απώλεια του στενού μου φίλου Υπουργού Άμυνας της Κύπρου Τάσου Μητσόπουλου. Απώλεια για τον Κυπριακό λαό και για τον Ελληνισμό σε μια κρίσιμη συγκυρία, τόσο για την Κύπρο όσο και την ευρύτερη περιοχή μας. Απώλεια και για εμένα προσωπικά, καθώς διανύσαμε μαζί μια μεγάλη διαδρομή συνεργασίας και προσωπικής φιλίας. Πάνω απ' όλα όμως, απώλεια για την οικογένειά του, τον πατέρα του, τη σύζυγό του και τα παιδιά του, στους οποίους συμπαραστεκόμαστε και εύχομαι ο Θεός να δίνει δύναμη και αντοχή αυτές τις ώρες.

Ας σταθούμε με σεβασμό στη μνήμη του Τάσου Μητσόπουλου. Τον αποχαιρετούμε με συγκίνηση και αγάπη, αποτίοντας φόρο τιμής και αναγνώρισης στον δημόσιο, έντιμο, πατριωτικό, γεμάτο ήθος και αξιοσύνη σύντομο βίο του», καταλήγει στη συλλυπητήρια δήλωσή του ο κ. Αβραμόπουλος.


iefimerida