Συγκίνηση για την περιπέτεια υγείας του Νικήτα Κακλαμάνη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 09:57

Συγκίνηση για την περιπέτεια υγείας του Νικήτα Κακλαμάνη

Αφαιρέθηκε καρκινικός όγκος από το έντερο

Σε επέμβαση αφαίρεσης καρκινικού όγκου από το έντερο στο νοσοκομείο Αρεταίειο υποβλήθηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης. Ο ίδιος προκάλεσε συγκίνηση με την απόφασή του να κοινοποιήσει την περιπέτειά του μέσω Facebook με μία λιτή δήλωση. Στη δήλωση αυτή ο κ. Κακλαμάνης θέλησε να αναδείξει τόσο τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης όσο και την εμπιστοσύνη του στο ΕΣΥ.


Στη σελίδα του στο Facebook όπου και ανακοίνωσε την είδηση, πλήθος κόσμου σπεύδει να του ευχηθεί περαστικά και να του εκφράσει τη συγκίνησή του για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Κακλαμάνης χειρίστηκε το θέμα.


Ακολουθεί η δήλωση Κακλαμάνη:

«Τις τελευταίες 20 ημέρες αντιμετώπισα ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα υγείας, όσο μπορούσα πιο διακριτικά. Από το πρόβλημα αυτό σήμερα -εξερχόμενος του νοσοκομείου- είμαι πλήρως απαλλαγμένος και ίσως μάλιστα πιο υγιής από πριν. Θέλω, επ’ ευκαιρία της δικής μου περιπέτειας αλλά και της ιατρικής μου ιδιότητας, να τονίσω τα εξής:- Η έγκαιρη διάγνωση και ιδιαίτερα στον καρκίνο σώζει ζωές (όπως στη δική μου περίπτωση, που ήταν στο στάδιο 1).

- Τόσο για το διαγνωστικό (Ευαγγελισμός) όσο και για το χειρουργικό (Αρεταίειο) κομμάτι της θεραπείας μου εμπιστεύτηκα το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Παρά τις τρομερές ελλείψεις που υπάρχουν -σε ανθρώπινο δυναμικό και όχι μόνο-, το επιστημονικό επίπεδο του Ε.Σ.Υ. είναι εξαιρετικά υψηλό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους, από τους πολύ παλιούς μέχρι τους νεότερους φίλους μου, που από την ημέρα που έγινε γνωστή η περιπέτεια της υγείας μου, με τις ευχές τους στάθηκαν δίπλα μου».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ