Αντιμέτωπη με χρεοκοπία η γερμανική Praktiker

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013 12:03

Αντιμέτωπη με χρεοκοπία η γερμανική Praktiker

Το ενδεχόμενο χρεοκοπίας εξετάζει η γερμανική Praktiker καθώς η τελευταία συνάντηση με τους πιστωτές της απέβη άκαρπη χωρίς να πάρει το πράσινο φως για περισσότερη χρηματοδότηση…

Όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, οι βασικές αιτίες για αυτή τη δυσμενή εξέλιξη είναι τα υψηλά χρέη και η έλλειψη ρευστότητας. Βουτιά 67% καταγράφει η μετοχή της γερμανικής εταιρείας.

Τον προηγούμενο χρόνο, η Praktiker κατέγραψε ζημίες 190 εκατ. ευρώ με έσοδα 3 δισ. ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Οι αναλυτές επισημαίνουν πως ο βασικός ζημιογόνος παράγοντας ήταν η επιθετική πολιτική εκπτώσεων.

Η εταιρεία προσπάθησε ανεπιτυχώς να πουλήσει τη μονάδα της στο Λουξεμβούργο Batiself SA. Το διοικητικό συμβούλιο του αγοραστή δεν ενέκρινε όμως, τελικώς το deal.

Έκτοτε η Praktiker αναζητά εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, ενώ όμως τα προσδοκώμενα έσοδα από τη συγκεκριμένη πώληση «είχαν ενσωματωθεί» στο οικονομικό της πλάνο. Το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει ότι η Praktiker αναζητά επειγόντως χρηματοδότηση ύψους 30-35 εκατ. ευρώ. «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» δήλωσε ανώτατος στέλεχος της Praktiker στο πρακτορείο.

euro2day.gr