ΠΟΕΔΗΝ: Προκαλεί η αύξηση των μισθών των διοικητών νοσοκομείων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 16:16

ΠΟΕΔΗΝ: Προκαλεί η αύξηση των μισθών των διοικητών νοσοκομείων

Eurokinissi

«Μπόνους για για την επίτευξη στόχων τους οποίους δεν επιτυγχάνουν οι διοικητές αλλά, καθημερινά, οι λιγοστοί υγειονομικοί, ευρισκόμενοι νυχθημερόν στα νοσοκομεία»

Για «άδικη και άνιση μεταχείριση για άλλη μία φορά, που προκαλεί» κάνει λόγο η  Πανελλήνια  Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), μετά την ανακοίνωση για αύξηση των μηνιαίων αποδοχών των διοικητών νοσοκομείων και υγειονομικών Περιφερειών. «Από 3.524 έως 2.647 που είναι σήμερα ανεβαίνουν στις 5.121 έως 3.584 ευρώ. Πάνω από 1.000 ευρώ καθαρά το μήνα. Την ώρα που στον υπό ψήφιση προϋπολογισμό οι υγειονομικοί λαμβάνουν αυξήσεις λιγότερες των 50 ευρώ καθαρά το μήνα» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Εκτιμά ότι ένας από τους βασικούς λόγους μαζικής φυγής υγειονομικών από το Σύστημα είναι οι «χαμηλότατοι μισθοί που σε πολλές περιπτώσεις είναι χαμηλότεροι των μισθών του ανειδίκευτου εργάτη».

«Προκαλεί επίσης και το μπόνους που προβλέπεται 20% επί του μισθού για την επίτευξη στόχων τους οποίους δεν επιτυγχάνουν οι διοικητές αλλά, καθημερινά, οι λιγοστοί υγειονομικοί, ευρισκόμενοι νυχθημερόν στα νοσοκομεία σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ. Καταλήγει ότι με τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό παραμένει ο μισθός του γιατρού στα 1.850 ευρώ τον μήνα, του νοσηλευτή, διασώστη στα 800 ευρώ τον μήνα, του τραυματιοφορέα στα 700 ευρώ τον μήνα.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250