Η Δραχμή: Ήρθε το νέο κόμμα- Δείτε ποιοί επώνυμοι συμμετέχουν

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Μαΐου 2013 13:45

Η Δραχμή: Ήρθε το νέο κόμμα- Δείτε ποιοί επώνυμοι συμμετέχουν

"Aλλο ένα πολιτικό κόμμα ήρθε να προστεθεί και να διεκδκήσει την ψήφο του εκλογικού σώματος. Η ονομασία του είναι «ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων» και σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, πέντε είναι οι βασικές θέσεις: ανατροπή του Μνημονίου, επιστροφή στη δραχμή, αυτοδύναμη ανάπτυξη, εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ήδη η νέα Κίνηση εγκρίθηκε από τον Άρειο Πάγο και «συνεργάζεται με πολιτικούς φορείς, κινήσεις, πρωτοβουλίες και πρόσωπα, με κεντρικό στόχο την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και για το σκοπό αυτό θέτει θέμα δημοψηφίσματος. Προωθεί συνεργασίες σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, επιδιώκοντας τη δημιουργία συμμαχίας των χωρών του Ευρωπαϊκού νότου», όπως σημειώνεται στο κείμενο του νέου κόμματος.

Η ΔΡΑΧΜΗ 5, εκπροσωπείται από ενεργούς πολίτες από όλους τους επαγγελματικούς και πολιτικούς χώρους, από στελέχη που δεν έχουν ανάμειξη στη Μνημονική υποτέλεια. Εκφράζει τον πατριωτικό σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο με κοινωνική αλληλεγγύη, με αποτελεσματικότητα, εντιμότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία, με ευαισθησία για το περιβάλλον και τους μη-προνομιούχους πολίτες, με προσήλωση στην αυτοδύναμη ανάπτυξη της χώρας, στην εγχώρια παραγωγή, την απαλλαγή από την υποτέλεια των δανεικών. Αρνείται τον εθνομηδενισμό, την ισοπεδωτική πολυπολιτισμική παγκοσμιοποίηση. Αντιστέκεται στην επέλαση του νεογερμανικού ιμπεριαλισμού, του διεθνούς καζινο-καπιταλισμού, στη σύγχρονη διεθνή 'Ιερή Συμμαχία' της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας του τζόγου που απομυζά την πραγματική οικονομία του ανθρώπινου μόχθου.

Η Ιδρυτική Προσωρινή Διοίκηση της Κίνησης αποτελείται, μεταξύ άλλων, από τους:

Θεόδωρο Κατσανέβα, καθηγητή Πανεπιστημίου, Νίκο Ιατρίδη, σκηνοθέτη, Στέφανο Μυτιληναίο, δημοσιογράφο-συγγραφέα, Ιωάννη Φούφα, εκδότη και Νικόλαο Μανουσάκη, επιχειρηματία.

Πηγή: enikos.gr